AcasăPoliticaPaul Stănescu a fost reconfirmat în funcția de președinte al PSD Olt!

Paul Stănescu a fost reconfirmat în funcția de președinte al PSD Olt!

Marți, 29 septembrie a.c., Casa de Cultură a Tineretului din Slatina a găzduit Conferința Extraordinară de Alegeri a PSD OLT. Peste 500 de membri social-democrați cu drept de vot l-au reconfirmat drept președinte al PSD Olt pe Paul Stănescu, actualul președinte al CJ Olt.

Prezent la manifestare, Liviu Dragnea, președintele interimar al pesediștilor din toată țara, a susținut în fața celor prezenți la această cinstită adunare un discurs-școală, de la care și premierul Victor Ponta ar avea multe de învățat, dacă nu ar fi prea târziu pentru el.

Tonul echilibrat al lui Dragnea, mesajele lui pacifiste, ușor spășite, sfaturile lansate în eter, cu ironii adresate, mai ales, unor pesediști de la Centru, care bat câmpii pe micile ecrane, toate acestea semnalează faptul că PSD, în ansamblu, se află într-un moment de reformare și de cotitură istorică.

stanescu si dragneaTot cu acest prilej, tânărul politician Marius Oprescu a fost reconfirmat în funcția de președinte executiv al PSD Olt, domnia-sa reprezentând, fără doar și poate, viitorul social-democrației pe plaiurile noastre sudice. Cei 500 de social-democrați aflați în sală au votat, de asemenea, o rezoluție prin care i se acordă lui Liviu Dragnea credit total, în tentativa sa de a prelua, oficial, frâiele PSD, cu ocazia Congresului ce va să fie în viitorul apropiat.

Prezentăm, în continuare, fragmente din discursurile mai-marilor PSD Olt, încununate de discursul lui Dragnea, care vrea să ne arate o altă față a PSD.

Marius Oprescu, președinte executiv PSD Olt:

SPERĂM SĂ GĂSIM UN PROIECT DE REVITALIZARE A PSD!

„Nu cred că mai este cazul să spun că am câștigat toate rândurile de alegeri, la un scor detașat de adversarii noștri. Nu cred că este cazul să spun că, în actuala formulă de echipă, am avut cele mai bune rezultate din istoria organizației PSD Olt. Toate acestea sunt cunoscute de d-voastră și, mai mult, sunt meritul d-voastră, al tuturor celor care ați contribuit ca echipă. O echipă care, de-a lungul timpului, în ciuda frământărilor, a rămas o echipă la fel de unită. Dar consider că, prin câte am trecut împreună, astăzi suntem și mai uniți.

Bineînțeles că nu este cazul să negăm anumite probleme de imagine pe care organizația noastră le-a avut, din cauza evenimentelor din primăvară, dar sunt convins că fiecare dintre noi putem și avem curajul să mergem la oameni, să-i privim în ochi și să le spunem tot ce a făcut bun    guvernarea PSD, să le spunem contextul în care anumite obiective nu am reușit să le îndeplinim și să le vorbim despre proiectele noastre de viitor.

Așa este campania pe care o văd pentru anul viitor și pe care noi am făcut-o de fiecare dată, stând de vorbă cu oamenii, din casă în casă, din ușă în ușă. D-le președinte Liviu Dragnea, presiunile care au fost puse la centru, atât pe d-voastră, cât și pe unii membri marcanți ai PSD, și-au pus amprenta și-n teritoriu. Dar aceste lucruri nu au făcut decât să ne întărească și mai mult. Echipa PSD Olt vă susține în acest demers al alegerilor interne pentru funcția de președinte și sperăm ca, împreună, să găsim un proiect de revitalizare a PSD. Să avem succes.

alegeri psd stanescuPaul Stănescu, președintele PSD Olt:

PSD VA RENAȘTE CA PASĂREA PHÖENIX!

„Așa cum am mai spus, noi nu ne luptăm pentru locurile fruntașe, noi ne batem pentru locul I, la nivel național. Încă o dată îi mulțumesc d-lui Liviu Dragnea pentru că este astăzi aici. În ultima perioadă, partidul nostru nu trece printr-o perioadă foarte bune. Cei doi lideri ai partidului, vorbesc aici despre d-l prim-ministru Victor Ponta, care, la această oră, este în justiție, trimis în judecată, pentru o făcătură. Așa cum știți, mi-am dat demisia din funcția de președinte al PSD Olt, în semn de protest, pentru că am considerat condamnarea lui Liviu Dragnea, un an de zile cu suspendare, ca fiind una politică. Nu m-am ferit să spun acest lucru, pentru că referendumul este o acțiune politică, iar Liviu Dragnea este condamnat pentru foloase necuvenite pentru partid.

Ce am făcut noi toți, a făcut și Liviu Dragnea. În 2012, la referendum, am mers din poartă în poartă și i-am rugat pe cetățenii județului Olt să meargă la vot și să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru tot răul pe care l-a făcut în această țară. Asta am făcut cu toții. Din păcate, se vrea distrugerea PSD. Nu o să reușească nimeni să facă acest lucru, pentru că social-democrația este o stare de spirit, iar PSD va renaște ca pasărea Phoenix, indiferent cine conduce la nivel național sau la nivelul organizațiilor teritoriale, în toate județele.

Se vrea distrugerea PSD, pentru că este singurul partid din țară care ține cu România. Adversarii noștri politici, PNL și nu numai, se pare că nu mai simt românește, se pare că nu mai gândesc românește. Eu vă îndemn pe toți să ținem la partidul nostru, să iubim partidul nostru, dar niciodată să nu uităm să iubim România, indiferent în ce context ar fi ea, pentru că suntem membri ai UE, facem parte din multe organisme internaționale, în acest context, al globalizării, sau alte contexte care mai apar. Să nu uităm niciodată să ne promovăm și să ne iubim valorile naționale și cu toții să fim mândri că suntem români. Niciodată, stimați colegi, să nu uităm să fim aproape de oameni, de cetățenii județului nostru, și la bine, și la rău, și mereu să ne gândim la interesele județului nostru, pentru că numai așa putem fi o echipă foarte puternică.

Anul 2016 va fi unul foarte greu pentru noi toți. Indiferent ce ar spune cineva ceva despre partidul nostru, trebuie să aveți capul ridicat și să spuneți că partidul nostru este cel care are grijă de toate categoriile sociale din această țară. Guvernarea Ponta sprijinită de PSD este guvernarea cea mai bună.”

Liviu Dragnea, președinte interimar PSD:

AVEM RESPONSABILITATEA SĂ PUNEM O PIATRĂ DE HOTAR ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ!

„Am văzut că toată lumea dă vina pe mine, inclusiv prietenul meu Paul, că, din cauza mea, nu poate el să vorbească mult. Îmi aduc aminte, acum cinci ani, în aceeași sală, tot la acest prezidiu, eram singurul care vă susținea dintre cei care veniseră de la conducerea centrală. Atunci, tu ai spus (adresându-se lui Paul Stănescu – n.r.!) , și am luat-o în glumă, că vrei să faci din organizația aceasta mai puternică decât cea de la Teleorman. Mi-am dat seama că nu ai glumit și, la prezidențiale, Oltul a fost deasupra Teleormanului. Organizația din Olt este una social-democrată în adevăratul sens al cuvântului, din toate punctele de vedere.

Am înțeles, în ultima perioadă, de ce organizația de la Olt este de stânga, pentru că aici aveți o trăsătură pe care o avem mulți dintre noi, nu toți. Dragoste de oameni – una dintre trăsăturile fundamentale ale partidelor de stânga. Una este să folosești minciuna, ipocrizia, ura, și alta e să te caracterizeze sinceritatea, bunătatea, dragostea de oameni și respectarea cuvântului dat. Mulți își pun problema că noi avem prea mult bun simț. Un adevărat social-democrat nu poate fi nesimțit. Trebuie să trăim cu asta, dar vreau să înțelegeți că nu putem lua 70-80%, nici nu e bine, nu e sănătos, nu ar mai fi democrație. În schimb, dacă noi nu uităm niciodată că, dincolo de dorințele firești de a câștiga alegerile, dincolo de dorințele firești de a fi pe primul loc în interiorul partidului, principalul obiectiv al partidului nostru trebuie să fie omul, bunăstarea lui, la nivelul lui de viață, la nivelul lui de trai, la copii, la tinerii care caută un loc de muncă, oameni în toată firea, care trebuie să aibă un loc de muncă și să ducă acasă o pâine albă, nu una neagră, pensionarul, sănătatea, educația, agricultura. Dacă avem ca obiective aceste lucruri, atunci merităm să fim votați. D-voastră aveți aceste rezultate, pentru că nu v-ați limitat să rămâneți în curtea partidului, în sediile de partid.

Relația pe care d-voastră și o mare parte dintre noi am avut-o cu oamenii este cea care ne ține în continuare în politică și care ne dă încredere să mergem mai departe, să facem din această țară ceea ce am început. Se vede că rezultatele sunt bune și apreciate prin acești trei ani de guvernare, prin guvernele conduse de Victor Ponta, din care și eu, cu onoare, am făcut parte o bună perioadă de timp, până când, o hotărâre a instanței mi-a spus să plec, și am plecat, dar nu plec din partid, pentru că avem responsabilitatea morală să punem o piatră de hotar în politica românească.”

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments