AcasăActualitatePe fondul luptelor interne din PNL Olt, Alex Cacoveanu o înlocuiește pe...

Pe fondul luptelor interne din PNL Olt, Alex Cacoveanu o înlocuiește pe Aura Mandache la Garda de Mediu Olt

Bine vorba nu sfârșeam cu Mario De Mezzo, actualul prefect liberal al județului Olt, că primesc „pe surse” un ordin de ministru care-i conferă liberalului Alex Cacoveanu fotoliul de Comisar șef al Gărzii de Mediu Olt. În „plină glorie” și ca urmare a luptelor interne din PNL Olt, fostul comisar șef al acestei importante instituții, dna Aura Mandache este nevoită să treacă „la munca de jos”…

Asta, după ce prefectul de Olt, Mario De Mezzo, îmi făcuse, printre altele, următoarea declarație tranșantă cu privire la situația politică a PNL Olt: „Mai schilodit moral decât a fost PNL Olt, în umbra PSD, ca frate mai mic, cum doar dumneavoastră ați spus – ce descriere mai bună?! – ca o anexă timidă și irelevantă, nu cred că se poate!” Declarația domnului prefect semnalizează, fără doar și poate, că disensiunile din PNL Olt continuă, până la victoria finală a uneia dintre cele două tabere aflate pe contrasens… „Tabăra Știrbu” și „Tabăra Voiculescu”, cea care, încă, mai crede că deține supremația politică la nivelul primarilor liberali (atâția câți mai sunt) din județul Olt.

Balanța, însă, pare să se încline în favoarea taberei „Știrbu-De Mezzo”, care are o mai mare credibilitate la nivelul conducerii centrale a PNL, primarii și consilierii liberali din Olt, înțelegând și ei faptul că a venit momentul să fie politicieni „jucători”. În sensul în care nimeni nu se poate opune „schimbării” preconizate de la vârful PNL, în care victima pare a fi președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, cel care ar fi afirmat: „Ori eu, ori Ciucă!”

Îmi argumentez acest raționament pe faptul că noul comisar al Gărzii de Mediu Olt, din Scornicești, Alex Cacoveanu, alături de șeful său spiritual Daniel Tudor, primarul orașului lui Ceaușescu, se afla, până mai ieri, în „solda” politică a lui Liviu Voiculescu. Întrebat în ce tabără se mai află, Daniel Tudor a preferat să răspundă sec și cu subînțeles: „Sunt în tabăra liberală și acolo voi rămâne!”

De altfel, și salutul de întâmpinare al prefectului adresat noului comisar-șef are aceeași cheie de strângere a rândurilor înspre „Tabăra Știrbu”: „Începând de luni, Alexandru Cacoveanu va prelua funcția de Comisar Șef al Gărzii de Mediu Olt. O veste foarte bună pentru județ. Îi doresc mult succes în noua funcție, deloc lipsită de provocări și îl asigur de întreaga mea deschidere și colaborare instituțională. Susținerea mea față de această numire a fost totală. Bun venit în echipă, Alex Cacoveanu. Avem multe de făcut împreună în județul Olt, într-un domeniu atât de important pentru viitor!”.

În același context, și primarul comunei Studina, Marian Vasile, fost prim-vicepreședinte al PNL Olt, și el aflat într-o dungă cu Liviu Voiculescu, salută numirea noului comisar și face un îndemn subtil la instalarea „noii ordini” în PNL Olt, ordine ai cărei artizani sunt deputatul Gigel Știrbu și prefectul Mario De Mezzo: „Vine vremea, vine ora, vine timpul tuturora!”

Ne oprim aici, așteptând derularea evenimentelor, care ne vor arăta în ce stare va intra PNL Olt, în marile examene ale alegerilor ce se anunță la orizont și ce șanse vor avea la „Parlamentare”…

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments