AcasăOpiniiPilula amară

Pilula amară

Suntem prădalnici, distrugem totul în jurul nostru și buna credință și buna creștere, tot ce este viu. Distrugem ordinea firească și apoi credem în știri false înzorzonate. Argumentele științifice sunt ignorate, dar credem în jocuri de culise și-n marea provocare a conjurațiilor secrete. De fapt, ele sunt jocuri infantile ale minților înfierbântate. Dacă într-adevăr există o teamă, aceasta poate veni dinspre est unde se coc planurile diabolice ale dizarmoniei sociale pentru România, țară aflată la marginea civilizațiilor europene, dar sub atenta supraveghere a lui Sputnik. Norocul sau provocarea pentru noi este că suntem membri cu drepturi depline în UE și NATO. Ce-i armonios nu trebuie să devină artificial, să poluăm prin ignorare viață publică. Suntem locuitori ai planetei, unica deocamdată pe care o avem la dispoziție. Dacă prin atitudinea noastră ne îndreptăm împotriva ei, însăși viitorul este periclitat.

Acum fiind un moment de profundă criză medicală dar și economică, măsurile preventive ar fi trebuit să aibă loc, în schimb s-au dezvoltat propuneri populiste și anacronice cu timpurile în care trăim. Să crezi și la ora actuală în prezicerile lui Nostradamus precum în ghioc, înseamnă că am pierdut treizeci de ani absolut degeaba. Să găsești putere de a distribui minciuni cu vădit interes, de a induce în eroare și a crea panică este mult mai periculos decât căderea turnurilor gemene la 11 septembrie 2001. Existența României negre reprezintă un pericol evident pentru Europa, înseamnă crearea anarhiei sociale. Adevărul devine tot mai rahitic și dovedim incapacitatea de a accepta reformele, lucru dovedit de altfel pentru țara noastră de multe ori începând cu domnia lui Cuza. Din rahitism adevărul se subțiază tot mai mult, devine anemic cu orice zi pierdută, fiind nevoiți să înghițim găluștile ce ni se pregătesc.

Imprevizibilitatea fenomenului ce a debutat pe ascuns la sfârșitul lui 2019, a luat prin surprindere pe toată lumea, inclusiv pe medici, dar aceștia lucrau, deja, la un vaccin împotriva cancerului, fapt care le-a permis să extragă o secvență din acest vaccin și să-l orienteze ca antidot împotrivă virusului. Desigur nu a fost timpul necesar verificărilor, însă în acest moment milioane de cetățeni de pe glob s-au vaccinat și în țările în care procentul de vaccinați a depășit 60-70% s-a relaxat situația. Din păcate, în bună parte ca urmare a Fake News-urilor, țara noastră, în acel moment, se afla pe ultimele locuri în Europa. Din cauza crezului său fatalist, poporul român, și la acest capitol, a avut și va avea de suferit.

Cristian Ovidiu Dinică


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments