AcasăOpinii„Plevușca” PAVEL CORUȚ (III)

„Plevușca” PAVEL CORUȚ (III)

„Reformator moral” în… paranormal!

Când se referă la concepțiile sale „supranaturale”, Pavel Coruț nu se identifică în ipostaza de ateu (I, pg.23), ci mai degrabă cochetează cu ideea că este un fel de liber-cugetător, adept al paranormalilor (III, pg.104), care, după ce și-a „dezactivat” din gena lui „mistică” dimensiunea de creștin, a „activat-o” pe cea de păgân, idolatru, ca unul ce este de fapt necunoscător al lui Dumnezeu Cel adevărat și unic (Gal. 4, 8), încumetându-se la o aventură de rătăcitor, eretic, blasfemiator și hulitor, cu o credință (falsă) într-o divinitate (falsă)!

costel neacsu 604
Costel Neacșu

Astfel, cu un aer arogant, specific celor căzuți în egolatrie, el își exprimă afinitatea față de o  așa-zisă „elită rațională” (I pg.3), formată din niște „creatori morali” (II, pg. 626), cu pretenții uzurpatoare de „soli divini” (I, pg.254)! „Elitei” în cauză, „luminată divin” (I, PG. 21) și „iluminată” (I, pg.27), îi revine misiunea istorică „să spargă sferele întunericului mistico-religios” (I, pg.17) și să lupte „pentru progresul, evoluția și deplina civilizare a Omenirii” (II, pg.693). Ca urmare, spre a reuși să îi păcălească mai ușor pe creduli, membrii „elitei” („singurii” care se pot apropia de modelul ideal de om” – II, pg.332), inventează o „breșă” care să îi despartă pe oameni de Dumnezeu, sugerând că este posibil să ai credință în „divin” și dacă nu faci parte dintr-o religie (de aici și până la ruperea   omului de Biserică, cea iubită de Hristos până acolo încât S-a jertfit pe Sf. Cruce, nu mai este decât un pas)!

pavel corut 604
PAVEL CORUȚ

În scopul antihristic al acțiunii lui, ca să îi deruteze pe neinițiați și mai ușor, „spionul” nostru de serviciu își „asigură” ignoranții de faptul că „siguranța în atotputernicia divină ne întărește personalitatea” (I, pg.23), inoculându-le în conștiințe iluzia că ar fi niște oameni ceva mai speciali, care pot la o adică să vorbească „cu adevărat în numele lui Dumnezeu” (I, pg.125), fără să fie neapărat religioși, însă având „calitatea” de „oameni de știință și reformatori morali” (I, pg.456). Când mai adaugă și că aceștia din urmă sunt … adevărații sfinți (I, pg.456), ajunși la „desăvârșire” prin „știință” (I, pg.21), se înțelege și mai ușor manevra lui diabolică de a fi implementat în societate „cultul rațiunii” în locul credinței, omul în locul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă îndeobște uciderea spirituală a oamenilor cu luciferica amăgire că ei înșiși ar fi niște „dumnezei”! Cum de altfel va pretinde și Antihristul, omul satanizat care va conduce singur întreaga omenire, cu pretenția lui de a i ne închina ca însuși lui Dumnezeu!

Zelul cauzei venirii lui Antihrist îl au astăzi în lume ocultiștii mondialiști, dar, ca oamenii să nu poată înțelege cine reprezintă adevăratul pericol, P.C. abate atenția opiniei publice într-o direcție falsă și răspândește în mod diversionist eroarea cum că „oculta regresivă” (I, pg.29), „diavolii” (I, pg. 28), se identifică în special cu creștinii, recte ortodocșii (el atacă visceral Biserica Ortodoxă, singura care mărturisește adevărul de credință)! Prin acțiunea lui deliberată, fără să importe cât anume este voluntară și cât ține de executarea unor ordine secrete, „spionul” P.C. intră cu fanatism în jocul adevăratei Oculte suprastatale: făcând apologia unor practici oculte interzise de Biserică, precum telepatia (II, pg.166), telekinezia (II; pg.221), radiestezia (II, pg.224), pirokinezia (II, pg.226), precogniția (II, pg.463), el îi incită pe oameni să participe la un război spiritual anticreștin – lupta este condusă de organizația nereligioasă „Frăția Creatorilor” (I, pg.342), din „tabăra Adevăratei Divinități” (I, pg. 21-22), împotriva taberei retrograde (II, pg. 418) formată din credincioșii creștini („pentru a distruge definitiv jugul mistico-religios în care Omenirea se zbate de mai mult de două milenii” – I, pg.2).

Oricât ne-ar părea de ilară încercarea lui de a se lua în serios, nu se poate să nu ne îngrijoreze numărul mare de cititori ai săi, dacă este adevărat că tirajul cărților lui ar fi de peste 6 milioane de exemplare, iar apoi să constați cu cât aplomb își îndeamnă fanii la sacrificiu total („Învinge sau mori, băiete! A treia posibilitate nu există” – II, pg. 502), să vezi cum își dorește extirparea din sufletele românilor a dreptei-credințe („Să dea adevăratul Dumnezeu să asist și eu la dărâmarea acestei abominabile înjghebări străine de sufletul și de gândirea noastră ariană, religia… creștină” – I, pg.489) și să afli că „bieții” de ei suferă și în somn din cauza prezenței religiei („noi, minoritatea rațională, gânditoare… suferim agresiunea mistico-religioasă în fiecare secundă, zi și noapte, în stare de veghe și de somn” – I, pg.458)! Nu ar mai fi poate cazul invocării unor statistici favorabile numărului de ortodocși declarați din România, cât mai degrabă de faptul trist că un ortodox candidat la alegerile europarlamentare, tată a nouă copii, nu a reușit să întrunească sufragiul electoral necesar, în timp ce Monica Luisa Macovei a ajuns în Parlamentul Europei deși este o cunoscută promotoare a ideii scoaterii religiei din școli, iar mai ieri ar fi vrut să ocupe și demnitatea de președinte al României!

Consecințele preconizatei „reforme morale”, prin care vom fi obligați legal să acceptăm că răul este bine și invers, constau în generalizarea „normală” a imoralității și în facilitarea condițiilor optime pentru înfăptuirea celui mai sângeros eveniment anti-uman din istorie (cea mai mare prigoană împotriva creștinilor)…

COSTEL NEACȘU,
Liga Scriitorilor din România,
Uniunea Ziariștilor Profesioniști


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments