AcasăEditorialPNL rămâne, se pare, același frate mai mic al PSD!

PNL rămâne, se pare, același frate mai mic al PSD!

Nu spun cu mânie proletară, nici cu satisfacție, ci chiar cu o oarecare tristețe:  oricât s-ar zbate liberalii noștri de azi, întru a-și înfrumuseța dinaintea goală, în fața electoratului român, din ce în ce mai scârbit de clasa politică actuală, fără frații lor mai mari, pesediștii, riscă să iasă, iarăși, din istorie, precum au ieșit, din păcate, și țărăniștii…

Infrastructura ideologică nedefinită a așa-zișilor liberali români contemporani, eșecul guvernărilor Orban-Cîțu, duplicitatea, incultura politică și găunoșenia chiriașului de la Cotroceni (nomina odiosa!) au făcut din PNL un partid dependent de PSD, precum narcomanul de cocaină.  Fără „vătafi”, el însuși, absolvent, cu Magna cum Laude, a „Academiei PSD Olt”, Mario De Mezzo, cândva un ziarist de perspectivă, n-ar fi fost niciodată prefect, fără PSD și Ciolacu. La rândul său, Ionel Ciucă, ar fi rămas la vatră, precum un Moș Teacă inofensiv, beneficiar de o pensie specială uriașă, pe măsura (ne)faptelor sale, pe câmpul de luptă, și cu o diplomă de doctor în științe militare, retrasă pentru un plagiat grosier.

Spun toate acestea, nu pentru a-i preamări pe Ciolacu și ai săi (cei care dețin, la această oră, majoritatea butoanelor acestei țărișoare), ci pentru a arăta, cu amărăciune, decăderea unui mare partid istoric, care a dat patriei pe I. C. Brătianu, om politic rarisim, fost prim ministru, cel de numele căruia se leagă Unirea cea Mare (1918), Constituția României (1923), introducerea votului universal reforma agrară etc.

Negocierile de  ultimă oră, dintre liderii acestei coaliții, cu privire la sistemul tovărășesc de candidatură, în vederea viitoarelor runde de alegeri, ne semnalizează, fără doar și poate, că PNL rămâne același partid-anexă, care va executa, fără crâcnire, ordinele lui Ciolacu et compania, pentru a rămâne, prin reprezentanții săi, la ciolan. Din această postură umilitoare pentru dreapta românească, existentă fără, a fi, PNL s-ar fi salvat, stând patru ani, într-o opoziție demnă, soldată cu schimbarea unor căpetenii compromise totalmente, redând cumva speranțele liberalismului românesc modern. N-o vor face actualii ștabi de aparatcik pseudoliberal, conform proverbului care ne spune că neamul câinesc nu pleacă niciodată de la măcelărie…

Coborând această problematică pe plaiurile noastre alutane, parcă-l și văd pe radicalul nostru prefect, liberalistul Mario De Mezzo, în amintirea tinereților sale social-democrate, punând umărul la câștigarea en-fanfare a primăriei de către același primar în exercițiu, Emil Moț. Sau, cine știe ce mai pune la cale imprevizibilul nostru prefect liberal… Că doar nu degeaba, la momentul când scriu aceste rânduri, Mario De Mezzo face live-uri în Cimitirul Strehareți!

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

  1. Preşedintele PNL Olt a afirmat că în prezent PSD “împinge” PNL în opoziţie.

    “După ce am văzut în ultima perioadă, după comportamentul PSD, e clar că PSD are un singur interes şi acela nu este bunăstarea românilor, interesul PSD îm acest moment este stăpânirea României pentru următorii 10 ani. (…) Dar în acest moment, prin tot ceea ce face PSD cu reprezentanţii săi la nivel central şi local, nu face decât să împingă PNL în opoziţie.
    Ştiţi destul de bine că de fiecare dată când PNL a făcut o alianţă cu PSD, eu am înghiţit acei ghimpi de fiecare dată şi ca mine sunt mulţi în PNL, dar am făcut-o pentru că la un moment dat România avea nevoie de stabilitate. În acest moment, prin tot ceea ce face, PSD, prin reprezentanţii săi de vârf, nu face decât să arate că în faţa românilor au venit alte persoane cu aceleaşi metehne. PSD este acelaşi de când a luat fiinţă, şi-a schimbat doar figurile cu care vine în faţa oamenilor, metehnele sunt aceleaşi. Deci, dacă ar fi după mine, dacă de mine ar depinde votul menţinerii acestei coaliţii, această coaliţie ar fi desfiinţată începând de ieri. Dacă în PNL, şi în PNL aşa se tratează lucrurile, se va supune la vot continuarea acestei alianţe, eu am un singur vot, eu voi vota împotrivă”!

    No comment…….

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments