AcasăEditorialPREFECTUL FLORIN HOMOREAN – UN MODEL DE PROFESIONALISM ȘI OMENIE!

PREFECTUL FLORIN HOMOREAN – UN MODEL DE PROFESIONALISM ȘI OMENIE!

Trăim într-o Românie și într-un județ care ne suportă pe toți, cu o infinită răbdare, fie că suntem pesediști, liberali, useriși, a(i)uriști, români, țigani sau de altă naționalitate. Cu toții facem parte dintr-un popor care are cultura suferinței, condus fiind de aleșii săi, care au, în mare parte, cultura iresponsabilității. Noi, cei mulți și „neînsemnați” respirăm greu într-un politicianism agravant, care menține, încă, la mare distanță, bunăstarea și civilizația, cele la care am visat cu ochii deschiși, în Decembrie 1989, având azi parte de o democrație spoită, care se manifestă aproape la fel ca în întreaga așa-zisă Europă a națiunilor. În tot acest haos internaționalist, al politicii „corecte”, regăsești, din când în când, personalități politice și administrative responsabile, prin cuvânt și faptă, de ceea ce vor lăsa în urma lor…

Oameni care, ajunși în fruntea bucatelor, reușesc să-și păstreze demnitatea, pentru a-și privi concetățenii în ochi, conștienți de faptul că istoria lor publică are un singur timp, iar ecoul vorbelor și al faptelor lor nu se poate uita așa ușor, de către opinia publică, atunci când ei vor reveni la meseriile de bază.

Un astfel de conducător, considerăm noi, este prefectul liberal Florin Homorean, care are următoarele virtuți omenești… Recunoaște că este numit politic și, deci, că funcția lui e ca frunza-n vânt. La întâlnirile cu primarii din județ, fie cele de natură administrativă, culturală sau de înscăunare, domnia sa se comportă în mod egal, indiferent de culoarea politică a acestora. Așa procedează și față de jurnaliștii locali, mulți dintre ei grupați politic, după cum se știe, în funcție de talentul lor scriitoricesc ori de alte interese. Răspunde, de asemenea, fără parti-pris-uri, la doleanțele și la strigătele de nedreptate ale oamenilor, rezolvându-le acestora problemele, în lumina legilor și omenescului de care dă domnia sa dovadă. Trebuie subliniat faptul că se comportă astfel, cu mult înainte de a veni ordinul de la Cotroceni, acela ca PNL să-și recunoască și să-și respecte „fratele mai mare” – indestructibilul PSD!

Pesemne, d-l prefect știe că atât stânga dâmbovițeană, ca și dreapta mioritică, se află în chingile unui internaționalism deșănțat, echilibrul și bunul simț, în astfel de vremuri, fiind mai necesare ca oricând, în istoria noastră zbuciumată. Vede că stânga socialistă cade, deseori, la dreapta, iar dreapta progresistă, cade, și mai repede, la stânga.

Toate aceste fenomene stranii și derutante pentru viața românilor, în general, nu l-au împiedicat pe Florin Homorean să rămână „OM”, domnia sa pledând, în continuare, pentru echilibru și pentru normalitate, desfășurându-și activitatea în interesul general al județului Olt. Recenta conferință de presă, organizată în cadrul Prefecturii Olt, alături de reprezentanții Centrului Național de Cultură a Romilor, ai Agenției Naționale pentru Romi, dar și ai Partidei Romilor, a fost o oglindă vie a comportamentului și responsabilității unui prefect care se află în direcția bună a Profesionalismului și a Omeniei.

Crăciun Fericit și la Mulți ani, d-le Prefect!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments