AcasăPrimarii OltuluiPrimari care nu fac umbră pământului degeaba!

Primari care nu fac umbră pământului degeaba!

Fără aportul moral și electoral al primarilor rurali și ai micilor așezări așa-zis urbane, toți politicienii de vârf, din Olt și de pretutindeni, ar fi nevoiți să-și ia un concediu pe viață. Primarii rurali sunt acei oameni de legătură dintre ștabii de la județ și țăranul sărăcit, obidit, mințit și înșelat. Primarul rural răspunde primul în fața alegătorilor săi, atunci când așteptările acestora sunt călcate în picioare de guvernele care se succed la putere, primarul rural este cel care întinde covorul roșu ciocoilor din vârful partidului pentru care el s-a zbătut atâta, primarul rural e în tot și-n toate și el reprezintă cheia marilor „succesuri” pe care le-au obținut, în ultimele cincinale, partidele care s-au succedat la putere!

Bineînțeles că sunt și excepții, sunt și secături și oameni de nimic în rândul primarilor rurali. Pe aceștia îi vom ilustra într-un număr special.

Astăzi, vă prezentăm alți cinci primari rurali din Olt care nu fac umbră pământului degeaba.

davidescu primar scornicestiSCORNICEȘTI

Un om de dreapta cu adevărat

Cel mai performant și mai radical primar al PNL Olt este Cătălin Davidescu, primul gospodar al Scorniceștilor. Pe lângă faptul că domnia-sa cheltuie banii obștii cu o eficiență comunitară maximă, are și o atitudine politică intransigentă față de „aliații” pesediști.

În cazul în care căruța USL se va rupe în drum (și asta se va întâmpla cât de curând), președintele PNL Olt, ministrul Gigel Știrbu, mizează foarte mult pe charisma și capacitatea politică a tânărului primar din Scornicești. Și asta fiindcă acesta este un om de dreapta cu adevărat.

alexe primar cungreaCUNGREA

Dorel Alexe a introdus normalitatea

Când a preluat primăria Cungrea, în anul 2012, liberalul Dorel Alexe s-a aflat în fața unei mari probleme: cum să atenueze el și echipa sa excesele financiare și neregulile pe care le-a comis înaintașul său, fostul primar Ion Murguleț!?

Economist de profesie, dar și cu experiență în administrație, domnia-sa a reușit să treacă peste aceste neajunsuri, eliminând treptat-treptat răul pe care-l produsese Murguleț, și introducând normalitatea într-o comună frumoasă, cu oameni harnici și cu credință în Dumnezeu.

N-am să-l uit niciodată pe deputatul Stan (zis Bulă) care – prezent fiind la o manifestare electorală a fostului primar, m-a chemat mai aproape și mi-a spus: „Uite-te la Murguleț și apoi la Alexe, compară-i și vei constata imediat că Murguleț va pierde alegerile. Pentru că n-a fost serios cu oamenii…” Așa a fost. Bulă a avut gura aurită!

bondrescu primar dobrunDOBRUN

Aurel Bondrescu – „o mină de aur” pentru PSD!

Aurel Bondrescu e o legendă vie. Școlit pe culoarele Academiei „Ștefan Gheorghiu”, acesta a reușit să aplice în capitalism doar învățăturile marxiste care țineau de planificare, disciplină, organizarea muncii și seriozitate, înlăturând cu dibăcie balastul ideologic pe care i-l insuflase PCR.

Despre ceea ce a realizat Aurel Bondrescu în comuna sa, atât în perioada când Dobrunul îngloba și Osica de Jos, dar și după ce s-au separat administrativ, am scris de nenumărate ori… Comuna Dobrun este una civilizată, curată și administrată de un gospodar de primă mărime, cunoscut la cele mai înalte niveluri politice și guvernamental.

Din punct de vedere electoral, Aurel Bondrescu este o „mină de aur” pentru PSD, fiindcă fostul activist PCR știe să atragă electoratul la urne și să-l determine să voteze după indicațiuni precise… Și asta, fără să facă valuri sau să se audă vreodată că ar fi comis vreo fraudă sau ar fi încălcat legile țării.

Odată ajuns în amurgul carierei sale, cu siguranță Aurel Bondrescu își va desemna un urmaș, care să meargă pe același drum trasat de domnia-sa în epocă.

Doamne-ajută!, vorba marxistului…

truica primar brebeniBREBENI

Nicolae Truică – un demn urmaș al lui Florentin  Andronie

L-am cunoscut pe Nicolae Truică, imediat după Revoluția din 1989. Este un om cumsecade, înțelept și „din popor” cum se zice, pentru că nu s-a crezut niciodată superior consătenilor săi, chit că a ocupat diferite poziții în primărie și în Consiliul Local, din 1989 încoace. A fost viceprimar în legislatura 2004-2008, viceprimar și primar interimar din 2012 încoace și consilier local – tot timpul.

A preluat frâiele comunei Brebeni, în momentul în care Florentin Andronie, primarul legitim ales, a suferit un atac cerebral, care l-a scos din această demnitate. Consecvent și fidel principiilor cu care Andronie a pornit la drum, Nicolae Truică a continuat proiectele începute de acesta, iar astăzi poate să raporteze locuitorilor din Brebeni că a semnat cu guvernul (Ministerul Mediului) contractul de finanțare pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă, rețea publică de canalizare și stație de epurare în comuna Brebeni.

Echilibrat, conștiincios și cu un comportament disciplinat față de formațiunea care l-a promovat, Nicolae Truică are cele mai mari șanse să fie reconfirmat ca primar deplin, la alegerile care se vor organiza cât de curând. Fiindcă, nu-i așa?, Nicolae Truică este un demn urmaș al lui Florentin Andronie.

ionescu primar schituSCHITU

Cornel Ionescu – după chipul și asemănarea oamenilor

Am și uitat câte mandate de primar are la activ Cornel Ionescu. Cred că, de la Revoluție încoace, doar o singură legislatură a stat pe tușă. Toate comploturile și toate luptele de gherilă pe care le-au îndreptat asupra lui inamicii politici au dat – întotdeauna – greș.

Care-i „cheia succesului” lui Cornel?, se întreabă tot felul de politruci, de analiști și de vorbeți în vânt, care caută și astăzi tot felul de metode să-i ia „pâinea” de la gură eternului și fascinantului primar.

Răspunsul e simplu. Cornel Ionescu este croit de Dumnezeu după chipul și asemănarea oamenilor pe care îi păstorește. Vorbește ca ei, suferă ca și ei, nu le promite niciodată ce nu le poate da, nu-i minte și nu-i înjură. Îi respectă, chiar și atunci când nu are cu ce să-i ajute. N-am să uit niciodată situația comică în care a fost pus Cornel Ionescu, într-o zi, când – pe vremea inundațiilor – holul primăriei era plin cu oameni care aveau diferite revendicări. O bătrână înțeleaptă în felul ei, și pusă pe șotii, i-a spus primarului: „Stai ușor d-le primar, nu te forța, că noi suntem atâția proști afară, iar matale ești unul singur…”

Cornel a ciulit urechile, i-a înmânat babei o hârtie semnată și i-a răspuns prompt: „Așa e, mamaie… prost, prost, da’ primar!”

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments