AcasăOpiniiProfil de președinte: Siminica Mirea, senator de Olt!

Profil de președinte: Siminica Mirea, senator de Olt!

Misoginismul politic al liberalilor din Olt (ca să nu mai vorbim de cel din Dolj, la fel de egoist și înfiorător), nu este o invenție a lui Gigel Știrbu ori a foștilor președinți Carol Covaci sau Ioan Ciugulea. Nu! Acesta are origini orientale și comuniste, persistând și după Revoluția din Decembrie 1989, din cauza faptului că Serviciile de Securitate ceaușiste au avut grijă să infiltreze, la vârful PNL Olt, dar și aiurea, personaje masculine sfertodocte, puțin cultivate, grobiene de-a binelea, dar specializate în arta intrigii și a sforăriilor subterane.

Ani de-a rândul, femeile din PNL Olt au jucat doar un rol decorativ, partidul fiind ținut, din scurt, de niște așa-ziși brebanți, cu jumătate de pălărie, egoiști, lacomi și constipați, care n-au făcut niciun fel de cinste acestui partid de dreapta, ce ar fi trebuit ca să ne ducă precum «trenul la destinație», ca să-l cităm pe cărturarul Petre Țuțea.

siminica mirea 2017 netDar, cum vremurile pun în mișcare istoria, iată că – în PNL Olt – a venit și vremea Doamnelor, senatorul Siminica Mirea reprezentând astfel politicianul feminin din noua gardă, care poate pune punct acestui flagel de sorginte totalitară numit – cum am mai spus – misoginism politic!

Modestie, pragmatism, bună-creștere, educație și cumpătare – iată, stimați cititori – însușirile senatorului Siminica Mirea, cea care astăzi ne reprezintă cu cinste județul, în Parlamentul României și care a dat semnalul schimbării de atitudine în PNL Olt, un partid ținut de «bărbați» într-o cocoșească și prelungită misoginie.

Așa cum Siminica Mirea a reușit să mențină PDL Olt într-o stare de luptă electorală, după ce alt semi-bărbat, Darius Vâlcov, a «defectat», trecând în tabăra celor pe care i-a înjurat ani de-a rândul, tot așa va reuși să întregească și să sudeze cele două foste partide (PNL și PDL), din momentul în care va prelua președinția noului PNL Olt.

Fiindcă, nu-i așa?, când pornești cu Siminica Mirea la drum, să fii sigur că vei ajunge până la capăt, domnia-sa având experiența, tactul, caracterul, dar și puterea morală de a reda demnitatea unei formațiuni care a subestimat capacitatea și inteligența politică ale femeii!

Dumitru Sârghie   


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments