AcasăOpiniiRânduri, la răscruce de vânturi! Moartea e live, omul e cancan

Rânduri, la răscruce de vânturi! Moartea e live, omul e cancan

După decesul suferit de deja defunctul OTV (pentru necunoscători, canalul de televiziune al celebrului Dan Diaconescu), un nou canal TV continua tradiția transmisiunilor live a evenimentelor mortuare. Săptămâna trecută, pe agenda zilei, soarta i-a hărăzit unei doamne trecute la cele veșnice, să fie în prime-time-ul televiziunilor tabloide. Este vorba despre fosta soție, a unui fost premier al României, ajunsă celebră, în timpul vieții, „datorită” divorțului de soțul ei mult mai celebru. Continuând tradiția înmormântărilor live, Romania TV (pentru neinițiați, o televiziune de senzațional) a decis să facă transmisii directe de la groapa locului și să ne informeze, pe tot parcursul evenimentului, de starea decedatului și de sentimentele care învăluie rudele și spectatorii prezenți la acest „spectacol” funebru.

Toate bune și frumoase, audiență „maximă”, ca de, „m-au prins” și pe mine și am fost numărat și eu în sharing.

Și cum să nu fiu „prins”, când, timp de mai bine de o jumătate de oră, încercam să deslușesc substratul acestei transmisiuni și ceea ce se întâmplă în mintea reporterului Românist-TV, care întreba obsesiv pe toată lumea: „Ce părere aveți de faptul că Petre Roman nu a venit la înmormântare? Cum vi se pare faptul că Petre Roman nu este alături de răposata pe ultimul drum? Este frumos că Petre Roman nu a venit „să petreacă” cu fosta soție pentru ultima dată?” (să o petreacă – scuze!!!, am intrat în pielea reporterului).

Așa glăsuiau întrebările, nimic despre răposata, cine a fost, de ce este atât de mediatizată, ceva din care să pricep și eu ceva, ca un telespectator „fidel”, mai bine zis curios, ce mă aflam.

Întru-un final, răbdarea mea a dat și rezultate pentru că, mai pe la sfârșitul priveghiului meu nocturn, am aflat un alt adevăr, descoperit mie tot de reporterul Romania TV, și, acum, țineți-vă bine, vine bomboana de pe colivă: Petre Roman venise la înmormântare, de fapt, dar, timpul petrecut acolo a fost prea mic, se pare, pentru a-i satisface dorințele transmițătorului România TV, astfel încat, el a considerat că Roman nu a venit la înmormântare și întreba de ce, de ce…

Naiba să-l mai înțeleagă! În fine, m-am culcat liniștit cu gândul, că, după noi, nu mai rămâne decât cancanul câteodată.

P.S.: Și totuși, să fi avut oare „transmițătorul”, inteligență artificială?

Ginel Petre

- Advertisment -

Most Popular