AcasăOpiniiRÂSUL DIN UMBRĂ!

RÂSUL DIN UMBRĂ!

Deși prin natura ei s-ar cuveni să fie incisivă, societatea civilă de la noi nu prea s-a „inflamat” când a fost atenționată de un senator, S.R. Stănescu, de faptul extrem de grav că serviciile secrete (SRI) controlează de fapt viața politică din România și recurg – în disprețul legii – la metoda antidemocratică a interceptărilor telefonice fără să le pese că activitatea lor se află de fapt și de drept sub controlul Parlamentului (conform art.65 și 73 din Constituție). Din păcate, semnalul tras de acest senator a stârnit o opoziție feroce la nivel parlamentar, întrucât inițiativa sa (și a altor 70 de senatori) de a se constitui o comisie specială să investigheze abuzurile SRI nu a avut efectul scontat. Senatorul în cauză ne-a informat că demersul său a cunoscut o înverșunată împotrivire pentru că, în rândul parlamentarilor, sunt infiltrați și ofițeri acoperiți (dosarul lui Verestoy Attila, de pildă, se află sub custodia SRI și nu, cum ar fi normal, la CNSAS)!

cos neacsu
Costel Neacșu

Că fragilul nostru stat de drept se află astfel în pericol, datorită existenței poliției politice, nu a afirmat doar senatorul Stănescu, ci și col. Ion Dedu (a deconspirat interceptările ilegale ale SRI) sau înaltul demnitar Corneliu Bârsan (fostul judecător al României la CEDO)! Acesta din urmă, intrigat că a fost supravegheat telefonic de SRI, a declarat presei că în interceptarea sa ilegală s-a implicat un grup infracțional organizat la cel mai înalt nivel („este o acțiune planificată, organizată, desfășurată și protejată cu autorizare de la un nivel extrem de înalt, cu un centru unic de comandă”)! Pe de altă parte, ca o completare de ultimă oră în sprijinul existenței poliției politice în România, ziariștii de investigații de la Jurnalul Național ne-au „tradus” cu această ocazie și cum anume ar trebui să înțelegem ciudata coabitare prin care tandemul Ponta – Băsescu au sfidat încă o dată voința electoratului: pentru că niște companii americane execută în apele teritoriale ale României forări petroliere estimate la un miliard de dolari, oficiali ai SUA au cerut SRI – ca o dovadă că democrația funcționează doar până când este vorba de dolari – „să asigure sub orice formă un climat de stabilitate politică, pentru a nu se irosi atâția bani!”

Înainte de a încheia cu o declarație șocantă a fostului prim-ministru Radu Vasile, elocventă în a înțelege calvarul politic pe care îl trăim de un sfert de secol, nu trebuie să uităm că – din cei trei președinți ai României – unul s-a declarat învins de servicii (Constantinescu), Iliescu a fost recrutat de KGB (sursa: gl.-lt. I. M. Pacepa, adj. în DIE a DSS) și Băsescu a recunoscut că a colaborat „într-un anume fel” cu Securitatea: „În aparență în România sunt mai multe partide, în realitate nu există decât un partid, cel al Structurilor, prin structuri înțelegând matricele sociale alcătuite din foști securiști și cadrele aparatului comunist de partid (…) Cele trei guverne care s-au perindat la putere între 1996- 2000 (Ciorbea, R. Vasile, M. Isărescu – n.a.) nu au putut clinti din curgerea ei magma subterană a … unor ofițeri…”!

Și totuși, stimați cititori, în tot jocul acesta macabru, cu regizori și figuranți, cineva râde din umbră! Cine?

COSTEL NEACȘU, consilier parlamentar


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments