AcasăOpiniiRAZA DE SOARE

RAZA DE SOARE

A fost odată, ca niciodată, o Rază de Soare caldă și luminoasă, care va străluci mereu, în fiecare seară a zilei de 29 noiembrie.

În acest an, pe când soarele își muta împărăția eternă peste alte lumi, a lăsat raza cea mai înțeleaptă să-i țină locul în Restaurantul elegant de la intrarea spre comuna Scornicești, unde era programată o întâlnire de neuitat a peste 300 de fruntași ai vieții spirituale, politice și administrative din județul Olt. Raza noastră dreaptă și strălucitoare, s-a așezat în calea distinșilor oaspeți, risipind îmbrățișări și sărutări frățești cu fiecare și conducându-i la mese rotunde, împărătești, la care se așezau câte 12 onorabili convivi, pentru a fi serviți cu toate bunătățurile din lume! în jurul Razei de Aur și Diamant, roiau copii ca florile și colaboratori ca soldați docți și docili. În timpul ospățului, trupe de copii și artiști culegeau aplauze meritate, în mijlocul sălii uriașe. Pe o masă lungă, așteptau sute de cupe și diplome.

În fața aparatelor de luat vederi, Raza binefăcătoare a chemat personalități care s-au evidențiat în diferite servicii, pentru a le înmâna trofeele meritate.

Printre primii, a fost invitat și talentatul ziarist de linia întâi Dumitru Sârghie. Dintre fruntașii politici, n-au lipsit Senatorii Ion Toma și Darius Vâlcov, Președintele Consiliului Județean, Paul Stănescu, Minei Prina, primarul Municipiului Slatina și alții. Se înțelege că nu toți oaspeții au primit trofee, dar prezența dumnealor era un semn că vor merita răsplata la următoarele întâlniri.

A fost mai frumos decât în povești, însemnând că avem oameni capabili, care pot face față tuturor greutăților. Dar și Raza noastră de Soare avea un nume meritând toate trofeele pe care le-a dăruit cu generozitate și mari cheltuieli, invitaților săi: era Distinsul Domn Paul Dobrescu, fondatorul și directorul publicației fruntașe „Gazeta Oltului” sărbătorind, cu colectivul redacțional, 18 ani de activitate lăudabilă. Care vor fi premianții anului viitor?

Prof. NICOLAE BĂDIȚĂ


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments