AcasăEditorialRealismul și luciditatea lui Marius Oprescu

Realismul și luciditatea lui Marius Oprescu

Cu ocazia Conferinței Județene a PSD Olt, din ziua de 12 septembrie a.c. (conferință ai cărei delegați s-au constituit și în delegați ai Congresului Național al PSD, dedicat candidaturii la președinție a lui Victor Ponta și desfășurat la Alba Iulia), am remarcat două figuri politice care mi-au atras atenția prin justețea și realismul discursului domniilor lor. Aceste două personalități politice locale, care dau o notă distinctă PSD Olt, se numesc Marius Oprescu (prim-vicepreședinte PSD Olt și de dr. Renică Diaconescu – vicepreședinte PSD Olt).

oprescu marius 597În comparație cu celelalte discursuri lansate în eter de la tribuna acelei Conferințe județene, în mare parte triumfaliste și fără conținut (uneori de-a dreptul rizibile), cuvântul celor doi lideri menționați au dovedit realism și luciditate, într-un moment în care lupta pentru fotoliul de la Cotroceni se  complică cu fiecare zi ce trece. Mai întâi, prim-vicepreședintele Marius Oprescu, prin cuvântul său, a lăsat să se înțeleagă faptul că bătălia pentru Cotroceni nu este câștigată dinainte, spunând că: „Alegerea lui Victor Ponta pentru președinția României nu se poate realiza decât prin noi înșine și, mai ales, prin voința poporului!”

La rândul său, dr. Renică Diaconescu dezvoltă teza lui Marius Oprescu, punând și mai pregnant punctul pe i. Hârșit în ale politicii, spontan, dar și corect în evaluarea potențialului electoral al PSD, dr. Renică Diaconescu spune un lucru de fundamental bun-simț: „Nu trebuie să cădem în păcatul de a ne manifesta ca și când noi am fi câștigat deja alegerile prezidențiale… Procedând astfel, riscăm să pierdem, pentru că există o indiferență a oamenilor, nemulțumiți de toți acești 25 de ani de la Revoluție încoace…”

Realismul și obiectivitatea cu care cei doi politicieni social-democrați au abordat acest subiect al alegerilor prezidențiale, ar putea constitui un exemplu pentru fanfaronii veniți de la PDL, marca Darius Vâlcov și Daniel Bărbulescu, pe care îi doare în cur dacă Ponta va pierde alegerile, ei avându-și deja negociată plecarea „spre alte zări de soare pline…”

„Avalanșa MICROSOFT” care a lovit din plin edificiul PSD, inconsecvențele (ca să nu zic gafele) în cascadă ale lui Victor Ponta, comportamentul duplicitar al Realității TV (televiziune care dă cu parul în Victor Ponta, dar îl protejează pe Vâlcov și pe cei din stricta lui vecinătate), povestea „ofițerului acoperit”, precum și candidatura netam-nesam a lui Teodor Meleșcanu, toate acestea îndemnă la rațiune și la o reevaluare a anticipatei și mult trâmbițatei victorii a lui Victor Ponta.

De aceea spunem noi, dacă ar fi să fim băgați în seamă de către conducerea supremă a PSD Olt, că partidul are nevoie – în acest moment crucial – de pesediști pur-sânge, așa cum este Marius Oprescu, capabili să creeze, în mod natural, acea stare de spirit în rândul populației și nu de marionete traseiste care au doar meritul de a se fi îmbogățit incomensurabil, fără niciun merit. Am colindat județul Olt, de la un capăt la celălalt. Am discutat cu primarii PSD, dar și cu ceilalți de altă culoare, care au mai rămas în partidele cu care au plecat la drum.

Cel mai popular pesedist în ochii tuturor acestor primari (pesediști sau din Opoziție) este Marius Oprescu, singurul din vârful PSD Olt  (prin modul în care cooperează cu aceștia), capabil să-i antreneze pe oameni, așa cum v-am spus, în mod natural, ca să voteze în favoarea lui Victor Ponta.

Dar cu o floare nu se face primăvară, domnilor pesediști. Și nici măcar cu două – dacă-l adăugăm și pe dr. Renică Diaconescu!

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments