AcasăEditorialRedirecționarea „plăcuței suedeze”!

Redirecționarea „plăcuței suedeze”!

„Cea mai concisă înjurătură din seria celor mai concise exprimări”, așa cum opina, cândva, Gabriel Liiceanu, cu voluptate filosofică („Muie PSD”), poate fi aplicată, cu un fulminant succes, așa-zisului PNL, schimbând doar inițialele partidului. Adică, „Muie PNL”! De fapt, asta au vrut să spună tinerii liberali de la școala de vară organizată pe litoral de către „bătrânii” (ne)liberali, cei aflați astăzi, fără niciun merit, în fruntea bucatelor acestei țări.

Eu așa tălmăcesc disperarea junilor liberali, care, deși s-au cherchelit, ca să-și antreneze vocea pentru a le servi „plăcuța suedeză”, dimineață, la prânz și seara, atât partidului-mamă, cât și numitei Mara Mareș, „Prințesa cartofilor” (o Ana Pauker, în devenire), nu au avut curajul să-și ducă ideea până la capăt.

Așa se face că, satrapii de la vârful partidului au pornit o vânătoare de vrăjitoare împotriva tinerilor care au scandat afurisenia orală, cea mai „revoluționară” strigătură din decursul acestui partid istoric, care a făcut, cândva, România Dodoloață.

Pun pariu că, dacă tinerii ar fi strigat „Muie PNL”, altfel s-ar fi comportat poliția politică a lui Iohannis: poate s-ar fi trezit brusc din somnul ei istoric și ar fi realizat că șandramaua acestui partid nefericit se dărâmă în capul poporului român și că acest fals PNL și-a ars demult categoriile aristocratice, iar pe cele neokantiene le-a dat la retopit. Că Iohannis se crede, în continuare, un fel de Alice în proștilor-deștepți, în ținutul lui Păcală, care și-a pus păcălitorul la treabă, în curtea Împăratului Roșu, ce respiră logic și psihologic, prin niște branhii roșii, obligând poporul să aplaude apele tulburi ale unei restaurații de tip nord-coreean.

Că „Muie PNL” înseamnă (M)inciună – (U)milință – (I)pocrizie-(E)șec. Adică, Minciuna, Ipocrizia și Eșecul unui partid condus de impostori și plagiatori, care au scuipat direct pe obrazul poporului român, popor care nu reușește să iasă din Umilința lui milenară.

Aștept ca tinerii din PNL să-și redirecționeze muia, că doar așa putem scăpa de falsul PNL și de urmașii legitimi ai lui Liviu Dragnea, cel corupt și afemeiat pe banii noștri.

Știu, sunt un visător incurabil…

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments