AcasăEditorialROMÂNIA FĂRĂ ABECEDAR

ROMÂNIA FĂRĂ ABECEDAR

Fiii și fiicele a 23% din membrii Parlamentului României și a 41% din membrii fostului Cabinet Boc au studiat și studiază la școli private din străinătate. Trecem cu vederea peste sumele uriașe pe care ei le-au rupt și le rup din averile lor suspecte, însă nu putem să ocolim disprețul  suveran pe care-l au aceștia pentru Școala românească.

Ei, neo-fanarioții de la porțile Orientului, își școlesc beizadelele în străinătate, fiindcă știu ce au făcut din instituția numită generic Școala românească: o cenușăreasă a tuturor guvernelor post-decembriste. Degradarea până la treapta cea mai de jos a Școlii românești e „opera” lor. Și, fiindu-le atât de greață de propria lor „operă”, ei își obligă urmașii (Dumnezeu să le dea sănătate acestora, căci nu ei sunt vinovați de păcatele părinților lor) ca să învețe carte la cele mai credibile școli din Occident.

În țară – dezastru! Pentru prima oară în istoria modernă a României, pruncii românilor au început școala fără a avea celebrul ABECEDAR pe masă. O Românie fără ABECEDAR (electronic sau tradițional) este o Românie asasinată. Explicațiile date de ministrul Pricopie și de premierul Ponta dovedesc – dacă mai era cazul – cinism, prostie galopantă, răutate, mârșăvie, aviditate, înșelăciune și – mai ales – hărnicia lui Victor Ponta de a minți. În fapt, măreția PSD constă în ideea că acest partid știe să supraviețuiască în propriile abjecții.

Furtul dreptului la Educație s-a dovedit unicul proiect viabil al PSD, proiect care, de aproape trei ani de zile, dă rezultate remarcabile. Tot mai multe abandonuri școlare, tot mai mulți analfabeți și tot mai mulți studenți fără Bacalaureat. În tot acest timp, cultul personalității de factură stalinistă, curge nestingherit pe micile ecrane. Victor Ponta este „o galaxie română în devenire”, ministrul Pricopie spune, ca prostul, că Romulus și Remus au supt la o vulpe, iar la Târgu-Jiu niște tâlhari miliardari au sechestrat microbuzele  școlare, pentru ca Plagiatorul să fie filmat cum folosește cheile acestor mașini în scop electoral.

Cât de imoral și de mizerabil poți să fii, ca să lași câteva sute de copii, în prima zi de școală, să meargă pe jos, doar pentru ca tu să-ți satisfaci orgoliul de mic dictator nord-coreean?

Mai mult, prostia pe care Ponta a lansat-o în eter, cum că toți copiii de clasa întâi au computere și telefoane mobile, cu acces la Internet, capătă dimensiuni galactice. Oameni buni, acest băiat cu ochii oblici nu știe că sute de școli din România au veceuri în curte, iar elevii se șterg cu coceanul la cur, nu știe că sunt sute de mii de elevi, prin satele patriei, care n-au mai văzut culoarea pâinii de ani de zile și care nu știu ce e acela curent electric, săpun și pastă de dinți, iar el – mitomanul – ne spune că aceștia sunt racordați la Internet.

O armată de rectori, profesori universitari, conferențiari, lideri ai studenților și elevilor stă și se uită prostită cum Ponta și Pricopie urinează pe învățământul românesc și nu zice nimic. Ba, mai mult, unii dintre aceștia îi aplaudă…

Școala Românească a început trist, cu o generație dezîmproprietărită de ABECEDAR. Slugi cu aere de stăpân, analfabeți și semianalfabeți, care au trecut prin școală ca gâsca pe apă, au venit și la Olt să ne spună că școala a dat și  dă țării miniștri pe bandă. Nimic mai fals, domnilor: școala nu scoate miniștri, partidele scot miniștri și deputați. Păi, ar fi ajuns vreodată Daniel Bărbulescu, Dan Ciocan și Emil Moț în Parlamentul României, dacă s-ar fi bazat doar pe ceea ce au învățat ei la școală?

Să fim serioși și să încheiem, parafrazând un dialog din „Crimă și pedeapsă”, de F.M. Dostoievski: „Vedeți doamnelor, […] deși la mine acasă sunt toți hoți, toți sunt cinstiți și, deși mințim, pentru că, vedeți și eu mint, vom minți în continuare, până vom da de adevăr, pentru că ne aflăm pe un teren fertil…”

Adio, Europa!

Dumitru SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments