AcasăActualitateSă știi mai multe, să fii mai bun!

Să știi mai multe, să fii mai bun!

În această săptămână, toți elevii din județul Olt și nu numai sunt angrenați în cadrul Programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, program dedicat activităților extrașcolare.

Ateliere de quilling la Muzeul Județean Olt

În acest context și în baza parteneriatelor educaționale încheiate cu unitățile de învățământ preuniversitar, Muzeul Județean Olt propune o serie de ateliere de creație, pentru această perioadă aflată în apropierea marii sărbători creștine a Sfintelor Paște. Vor fi organizate ateliere de quilling, în cadrul cărora elevii vor executa felicitări de Paște, vor decora lumânări și ouă de Paște.

Atelierele se vor desfășura la Galeria „Artis” a Muzeului Județean Olt, de marți până vineri, începând cu ora 9.00, unde vor participa aproximativ 300 de elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Școala Gimnazială „George Poboran”, Grădinița „Ion Creangă” și de la Grădinița „Spiru Vergulescu”.

Concursuri județene organizate de Palatul Copiilor din Slatina

Și Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina organizează, în aceeași perioadă, 20 de concursuri județene ce se vor desfășura în Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt și comuna Osica de Sus. Peste 5200 de elevi din clasele I-XII vor participa la concursuri de protecția mediului – „Să apărăm natura”, informatică, poezie – „Ion Minulescu”, tenis de masă – „Cupa Primăverii”, artă fotografică, muzică ușoară și populară – „Stelele muzicii”, teatru – „Se caută un Actor”, dans modern, clasic și sportiv – „Ritm 2014”, artă decorativă și artă meșteșugărească – „Mozaic 2014”, orientare sportivă și turistică – „Roza Vânturilor”, creație vestimentară – „Frumusețe, stil, eleganță” și de artă plastică – „Culorile copilăriei”.

De asemenea, se vor desfășura și etapele zonale ale concursurilor: „Cu viața mea apăr viața”, „Prietenii pompierilor”, „Educația rutieră – educația pentru viață”, „Arhimede” (matematică distractivă) și ale „Cupei Oltului” la fotbal. Alte concursuri județene organizate de Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina vor fi: „Târgul de jucării”, „Cultură și civilizație engleză” și „Cultură și civilizație franceză”.

scoala altfel 583ISU Olt – în școlile din Olt

O altă instituție care s-a alăturat acestui program „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” este Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt. Reprezentanții ISU Olt vor prezenta elevilor aspecte legate de activitatea instituțională, principalele tipuri de riscuri generatoare de situații de urgență ce se pot manifesta la nivelul județului nostru, reguli și măsuri de comportare în situații de urgență, lecții de prim ajutor, în cadrul unor acțiuni care se vor desfășura în școlile și grădinițele oltene. Ieri, 9 aprilie a.c., peste 500 de elevi au trecut pragul Inspectoratului și subunităților din Caracal și Scornicești, unde le-au fost prezentate tehnicii de intervenție; tipuri de misiuni la care participă; mânuirea unor accesorii cu care sunt încadrate autospecialele de intervenție; accesul în autospecialele de intervenție, având loc și exerciții demonstrative.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments