AcasăActualitateȘase autobuze electrice – în Slatina

Șase autobuze electrice – în Slatina

De miercuri, 16 martie a.c., pe străzile municipiului Slatina, au fost introduse în traseu, șase autobuze electrice, de tip Karsan. Fiecare autobuz este dotat cu 32 de locuri pasageri, plus cel al șoferului, cu o capacitate de 80 de persoane și o rezistență la temperaturi între -25 și +45 de grade.

„În calitate de primar al municipiului Slatina, continui să prioritizez obiectivele care contribuie la creșterea nivelului calității vieții locuitorilor orașului nostru.

Astăzi (16 martie – n.r.), am introdus în traseu 6 din cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN.

Un alt obiectiv al prezentului proiect este acela de reducere a cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă și, implicit, reducerea numărului de autoturisme în trafic, prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce va impacta semnificativ fluidizarea traficului rutier.

Reamintesc faptul că livrarea și predarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare a început cu luna decembrie 2021, câte 2 bucăți lunar, timp de 5 luni, consecutiv”, a declarat Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

Conform edilului, zilele acestea, vor mai fi predate alte două autobuze, iar livrarea următoarelor 10 autobuze electrice (2 de tip KARSAN și 8 de tip SOR) se va realiza, etapizat, în funcție de fluxul de producție.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments