AcasăOpiniiSchimbarea este el, ceilalți sunt tot ei!

Schimbarea este el, ceilalți sunt tot ei!

 Nu ne-au plăcut niciodată, cu mici excepții, așa-zișii candidați de dreapta la fotoliul de demnitari ai statului, care au supt toată viața de la buget, conform sloganului „Buget, deci exist!”.

Așa cum este definită, dreapta liberală caută, în primul rând, menținerea ordinii sociale, mai presus de intervenția Guvernului și urmărește să promoveze valorile și drepturile intelectuale, în opoziție cu stânga politică, cea care cultivă poziții colectiviste sau statistice.

Am văzut mulți liberali în Olt, cu poziții importante în PNL, care nu au o minimă știință despre ideologia dreptei, despre capitalism, despre profit, valoare și plus-valoare.

buliteanu 651Sunt rari astfel de liberali la noi în Olt, care știu cu ce se mănâncă liberalismul. Liberalii noștri, care au fost întotdeauna frații mai mici ai PSD, au stat, tot timpul capră în fața acestuia, ei înșiși având orientări marxiste și practicând aceleași practici orientale, staliniste, suburbane și mincinoase. Ei au întreținut fără  rușine nășiile, cumnățiile, înțelegerile și parandărăturile cu fratele mai mare PSD, avându-se astfel „reciproc-avantajos” unii pe alții la mână.

De aceea, mulți dintre ei nu sunt credibili (și e păcat de cei și mai mulți care sunt de bună credință), sunt egoiști și inculți, sunt la fel de traseiști ca și ceilalți din alte formațiuni și – ce e mai grav – practică acea mândrie fără fundament, care ne aduce aminte de prostia fudulă a lui Ponta, din cauza căreia acesta a și pierdut alegerile.

Niciun liberal din Olt, dintre cei care se pretind a fi personalități (eu aș zice că sunt adevărate perso-nulități) nu merită să candideze la o funcție importantă, atât timp cât habar nu au ce înseamnă dreapta, liberalism, capitalism și libertatea de exprimare. Repet: unii dintre liberalii noștri de la vârf au o crasă incultură politică, ei nefiind decât niște oameni de business mioritic, care au stat și stau la mila și pogorămintele PSD Olt. Un PSD care a dominat scena politică de la Revoluție până în prezent, pregătindu-se pentru a conduce județul Olt încă trei cincinale de aici înainte.

Cu așa liberali, PSD Olt nu are cum să piardă alegerile și ne îndoim că ALDE (Ciugulea și Niță) va lua un scor mai mic decât „marele” PNL de la Olt.

Unul dintre liberalii Slatinei care se află în afara PNL, dar care se încadrează în definiția dată mai sus dreptei, este Gabriel Dima Buliteanu. El stă deasupra tuturor tentațiilor acestea orientale, de a se vinde cuiva, de a minți, de a trage țepe, de a lovi mișelește, pe la spate, așa cum fac unii liberali mai vechi de la noi, de a falsifica sondaje, de a minți poporul cu televizorul, de a fi duplicitar și de a paria pe cai morți numai ca să dea bine în fața lui Blaga și a Alinei Gorghiu (vezi: „Garantez cu capul că d-l… va fi, știe toată lumea, viitorul primar al localității Cungrea) etc.

O eventuală candidatură a lui Gabriel Dima Buliteanu va arăta slătinenilor diferența de scor, de mentalitate, de cultură, de grad de civilitate, de onestitate, de valoare individuală și, mai ales, va arăta faptul că acesta (Gabriel Dima Buliteanu) nu se va comporta după chipul și asemănarea unui șef politic, oricare ar fi el, ajuns printr-un accident al istoriei în fruntea vreunui partid.

Așadar, în cazul în care-și va anunța candidatura, fie și ca independent, Gabriel Dima Buliteanu va avea un cuvânt de spus în lupta pentru Primăria Slatina. Un cuvânt care va face cât o mie de cuvinte rostite pe gaura gurii de oricare alt penelist (și nu neapărat liberal).

De fapt, liberal și penelist sunt două entități care se resping una pe cealaltă. Schimbarea este Gabriel Dima Buliteanu, ceilalți sunt tot ei!

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments