AcasăActualitate„Școala Altfel” – elevi din județul Olt au vizitat Stația de Epurare...

„Școala Altfel” – elevi din județul Olt au vizitat Stația de Epurare Slatina

În cadrul programului „Școala Altfel”, elevi din județul Olt au vizitat Stația de Epurare Slatina. Elevii de Școala Gimnazială Tătulești i-au uimit pe cei prezenți cu pregătirea lor în domeniul protecției mediului și cu tot ceea ce știu despre epurarea apelor, iar informațiile primite de la echipa Companiei de Apă Olt i-au captivat pe tinerii dornici de cunoaștere.

Elevii de la clasa pregătitoare A, din cadrul Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” din Slatina au devenit fanii mascotei Apic, pe care au aplaudat-o și i-au scandat numele. Și pe ei i-a captivat povestea șervețelelor umede, a bețișoarelor de urechi sau a uleiului folosit, care sunt „dușmanii” mediului și înfundă rețeaua de canalizare, dacă nu sunt aruncate la coșul de gunoi sau colectate separat, îngreunând procesul de epurare al apei uzate.

„Le mulțumim tuturor pentru vizită și sperăm ca toți acești copii inteligenți să înțeleagă și să povestească și părinților că apa de la robinet nu este din râul Olt, ci din foraje, despre munca oamenilor din Compania de Apă Olt, cei care asigură alimentarea cu apă a municipiului Slatina și care epurează apele uzate, pentru a le deversa apoi, în râul Olt.

Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate!”, a declarat Cătălin Ușurelu, director al Companiei de Apă Olt.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments