AcasăUn portret pe săptămânăSenatorul Ion Toma – probă de loialitate și bun-simț!

Senatorul Ion Toma – probă de loialitate și bun-simț!

Sunt foarte mulți politruci în județul Olt care nu au niciun Dumnezeu. N-au ideologie, n-au bun-simț și nu cred în nimic, decât în puterea banului însușit prin fraudă și grație pozițiilor politice pe care aceștia le-au ocupat și le ocupă. Politruci care – astăzi – sunt socialiști, iar mâine dimineață se declară a fi de dreapta. După masa de prânz, se răzgândesc și trec din nou la stânga, declarându-se, pentru a nu știm câta oară!, adepții celor „mulți și proști”.

Am putea să dăm multe nume de astfel de traseiști politici care au călcat și calcă zilnic în picioare norme morale, principii și legi, însă ar fi o onoare prea mare pentru ei să apară în LINIA ÎNTÂI, fie și la capitolul „traseiști și curve politice din județul Olt”.

ion toma 587Putem, însă, în schimb, să inserăm în ziarul nostru numele unor politicieni care și-au păstrat dreaptă coloana vertebrală, în momente de cumpănă, și la bine și la rău, politicieni care-și respectă principiile și drumul politic pe care și le-au ales, având în acest sens câte va nume de pe plaiurile noastre. Lider în acest sens este însă senatorul Ion Toma.

Putem proba rapid acest lucru, amintindu-vă, stimați cititori, niște secvențe din anul 2011, când senatorul Ion Toma, vicepreședinte național al PSD și lider al social-democraților în Senatul României, și-a dat demisia din PSD și din toate funcțiile de partid. Iată declarația domniei-sale din acel moment: „Sunt un om de stânga și înscrierea mea în UNPR este un pas firesc. La fel ca toți colegii din UNPR, eu nu mi-am schimbat crezul politic și valorile, ci alții au schimbat, peste noapte, macazul. Regret că partidul nostru pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atât de dramatic în rău, în ultima vreme”.

Ion Toma a precizat atunci însă că Victor Ponta poate conta pe votul său: „Fac acest lucru, pentru că mi-l cere angajamentul față de oltenii care m-au trimis în Parlament și față de pesediștii din toate colțurile țării, care m-au votat ca vicepreședinte național al PSD!”

Iată – oameni buni – o probă de loialitate față de oameni, față de electorat și, mai ales, față de doctrina de stânga pe care Ion Toma a îmbrățișat-io întotdeauna.

Întrebarea noastră e: oare meritau Ponta și PSD această probă de loialitate și bun-simț? Timpul ne va demonstra în curând…

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments