AcasăOpiniiSfântul Mina a fost român

Sfântul Mina a fost român

Sfântul Mina, grabnic ajutător pentru păgubiți, îi ocrotește pe cei nedreptățiți sau pe cei care au fost înșelați, iar cei care se roagă la el, speră să recapete ce au pierdut. Chiar dacă s-a născut în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor și chiar dacă a fost un soldat roman de origine egipteană, care a trăit sub domnia împăratului Dioclețian, cu riscul de a mi-i pune în cap pe unii exegeți de origine română, eu m-am prins cine e adevăratul patron spiritual al românilor. Sfântul Mina. Protectorul păgubiților, al celor cărora li s-a furat ceva, li s-a tras țeapă sau alte cele, despre care doar românii pot fi îndreptățiți să mai înșire lista înșelăciunilor.

ciprian sturzu 571
Ciprian Sturzu

Căci popor mai prostit și înșelat, ca poporul român, nu cred să mai existe în lumea asta, poate doar prin Africa. La ortodocși, Sfântul Mina se sărbătorește pe 11 Noiembrie, zi în care mii de români stau la coadă ore întregi ca să atingă sfintele moaște, pentru a li se face dreptate, ori pentru a li se returna ceva ce le-a fost furat. Și dacă nici românii n-au fost furați, apoi cine a mai fost! De aia nu înțeleg, de ce PreaFinanțistul Daniel, nu a dat o dezlegare la un program pe categorii de păgubiți, în așa fel încât să nu mai fie omoru’ ăla televizat, în care babe și pensionari se calcă pe oase pentru a atinge sfintele moaște.

Par examplu, de la cutare oră până la cutare oră, să poată atinge moaștele, păgubiții Caritas și FNI, apoi cei care au fost furați de baronii locali din timpul guvernării PSD,  după care să vină cei cărora Boc le-a luat banii sau locurile de muncă  și pe la ultimul interval oral, dar ăsta să fie mai mare, să vină și cei cărora li s-au furat până și speranțele de către Guvern. Bag’ seamă că până acum ar trebui să vină la moaștele Sfântului Mina cam tot poporul cu excepția, evident, a politicienilor și clientelei politice din acești 20 de ani, pentru că ăștia, probabil, o să meargă să atingă peste ani, moaștele lui Ion Iliescu și Traian Băsescu, pentru a le mulțumi că, pe timpul mandatelor acestora, s-au îmbogățit prin afaceri cu statul și și-au asigurat financiar tot neamul, pentru o sută de ani de aici încolo. Așa că noi ăștia păgubiții, nu ne rămâne decât să atingem sfintele moaște ale Sfântului Mina, în speranța că nu va veni ziua Sfântului Așteaptă, zi în care nu vom scăpa de stimabilii și dragii noștri aleși, înalți oameni de stat și de șezut în cur, pe banii noștri!

CIPRIAN TRAIAN STURZU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments