AcasăOpiniiSOARELE VA RĂSĂRI ȘI PENTRU ROMÂNIA!

SOARELE VA RĂSĂRI ȘI PENTRU ROMÂNIA!

Din când în când, implorați fiind să venim la urne, votăm cu speranța într-o viață mai bună promisă de politicieni. S-a dovedit însă că, de 24 de ani, speranța noastră de mai bine nu este altceva decât o iluzie… deziluzionată! Atât de mult invocata schimbare se tot amână, de la un scrutin electoral la altul, pe fondul în care vedem că năravurile de gang ale „lupilor bătrâni” sunt duse cu șiretenie de „lupii tineri”! Și suntem ușor descumpăniți, dar nu înfrânți, cu toate că sentimentul de scârbă se tot repetă în ziua votării: nu votăm neapărat pentru cei noi, ci votăm ca să scăpăm de cei vechi și nu contează mai deloc că toată lumea s-a săturat până peste cap de președintele Băsescu, fiindcă prim-ministrul Ponta s-a și grăbit să se înfrățească cu el. Spun unii că ar fi făcut-o chiar încă înainte de ultimele alegeri! Nu știu exact ce fel de troc jenant îi unește pe cei doi, dar mi se pare tot mai vizibilă implicarea lor concurențială în procesul de înstrăinare de inimile românilor de rând (pentru cei care nu știu precizez că Băsescu, a avansat la grad de general nu mai puțin de 724 de ofițeri, ale căror salarii ne costă 12.000.000 de euro pe an din bugetul staului etc).

costel neacsuDegeaba și-au închipuit românii că vor avea în sfârșit un trai mai bun, pentru că guvernarea aceasta a USL a crescut deja prețul la gaze, la curent electric, la alimente, la benzină! Ne-am mai procopsit și cu coplata și, ca și cum nu ar fi destul, asistăm neputincioși cum guvernanții noștri vând corporațiilor străine (înnebunite după prospecțiuni) toată bogăția naturală a ceea ce a mai rămas din pământul sfânt al țării! Cu toții, nu contează că sunt din USL, PDL, UDMR, se comportă în fața responsabililor cu legalitatea și siguranța națională ca și cum Codul Penal nici nu ar mai exista!

Toate aceste marionete politice au contribuit la desființarea, cu sălbăticie și ură, a mii și mii de fabrici și uzine! Au înglodat copiii și nepoții noștri în niște datorii înspăimântătoare! Au alungat fără milă milioane de fecioare și feciori ai României, facilitând un exod fără precedent în istoria țării! Și-au ridicat palate, ca și cum ar fi regi! Prin așa zisele lor „inginerii” financiare, și-au adunat miliarde și miliarde depuse în bănci străine. Iar nouă ne tot spun, de la un an la altul, că vinovat nu este altcineva decât: criza! Șmecherilor acestora le-a mai trecut apoi prin cap să ne și tragă pe sfoară cu formarea de noi partide, dar ce bine este că românii, le-a sesizat deghizarea penibilă și nu i-au mai votat. Ca să ne convingă definitiv că nu au o legătură cu minimele sentimente de patriotism, acum mai vor să distrugă și idealul național unitar al românilor prin regionalizarea țării, ca astfel să întoarcă România în Evul Mediu și așa să-și bată joc mai bine de sângele vărsat de ostașii noștri, în ambele războaie mondiale, pentru o Românie Mare! Asta este situația în România, căci în Ungaria – de pildă – nu s-a acceptat regionalizarea!

Români! Cu toate acestea, încă metaforic vorbind, la streașina casei mele ciripește voios solia florilor de mai! De pe câmpii, din grădini și din crânguri, florile țării mele vor ieși în stradă, adică la o mai bună vedere, când trâmbița timpului le va vesti, iar buruienele răului, în toată amărăciunea lor, se vor pierde, departe, pe „apa sâmbetei”… și soarele va răsări și pentru România!

COSTEL NEACȘU
Consilier parlamentar


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments