AcasăEvenimentStudina, Grădinile și Brastavățu – start în proiectul de introducere a gazelor...

Studina, Grădinile și Brastavățu – start în proiectul de introducere a gazelor naturale!

Miercuri, 10 august a.c., în frumoasa sală a Căminului Cultural din comuna Studina, a avut loc o conferință de presă, organizată cu ocazia lansării Proiectului „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Studina, Grădinile și Brastavățu, județul Olt”, Cod SMIS 148698, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul a fost câștigat prin asocierea celor trei comune, unde Studina este lider de proiect, Grădinile – Membru 1 și Brastavățu – Membru 2.

Practic, proiectul își propune creșterea gradului de interconectivitate la rețeaua de transport și distribuție gaze naturale, prin construirea unei rețele noi de distribuție gaze naturale, cu o lungime de 130,517 km, care asigură minimum 3.722 de branșamente în comunele Studina, Grădinile și Brastavățu.

Astfel, comuna Studina va beneficia de o rețea de distribuție gaze naturale în lungime de 59,373 km, care asigură minimum 1010 branșamente. Rețeaua comunei Grădinile va fi în lungime de 19,064 km, pentru 622 branșamente, iar comuna Brastavățu va avea o rețea de distribuție de 52,080 km, ce asigură branșamentul a minimum 2090 de gospodării. Perioada de implementare de proiectului este de 43 de luni, respectiv 05.06.2020-31.12.2023.

Evenimentul a fost organizat de Marian Vasile – primarul comunei Studina, în calitate de lider de proiect, avându-i alături pe Ion Dincă – primarul comunei Grădinile și pe Constantin Cici-Oprea – primarul comunei Brastavățu. Lângă dumnealor a fost prezent și Marian Doldurea – primarul Municipiului Caracal, localitate de unde va pleca această conductă de gaze spre comunele mai sus menționate. Și dumnealui a avut un aport important la succesul acestui proiect, fapt pentru care Marian Vasile a ținut să-i mulțumească!

Marian Vasile, primarul comunei Studina:

ESTE SINGURUL PROIECT APROBAT PENTRU INTRODUCEREA DE GAZE NATURALE, PE TOATĂ ZONA OLTENIEI

„Este vorba despre un proiect care este foarte important nu doar pentru localitățile noastre, ci pentru întreaga zonă de sud a județului Olt. Este singurul proiect aprobat pentru introducerea de gaze naturale, pe toată zona Olteniei. Au fost aprobate doar 15 proiecte la nivel național pe fonduri europene și, vă spun cu toată sinceritatea, a fost o concurență acerbă. Sentimentul de satisfacție este îndeplinit, pentru că a aduce gaze în zona de sud a Oltului, înseamnă nu doar confortul pentru cetățeni, ci și un potențial uriaș pentru atragerea de investitori, pentru a crea locuri de muncă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicate în acest proiect vital pentru localitățile noastre: d-lui primari de la Brastavățu – d-l Cici Oprea, d-lui primar de la Grădinile – d-l Ion Dincă, oameni care au achiesat rapid la ideea de a aduce gazul în localitățile noastre și fără de care nu aveam cum să implementăm acest proiect. Am lucrat cu o echipă extraordinar de frumoasă. Împreună a mai implementat un proiect de asfaltare, tot pe fonduri europene.

Vreau să mulțumesc echipei de proiect pentru implicare, pentru că a fost un volum de muncă foarte ridicat. Vreau să le mulțumesc consultanților și proiectanților. Vreau să-i mulțumesc d-lui Lili Țenea, proiectantul general, pentru că a fost permanent alături de noi.

Vreau să îi mulțumesc d-lui primar Doldurea, pentru că fără sprijinul dumnealui nu am fi reușit să facem acest proiect. I-am invitat astăzi și pe d-l primar de la Deveselu și pe d-l primar de la Vlădila, comune pe unde conducta de gaz trece și, pe viitor, să beneficieze cele două comune de gaze naturale.

Doar printr-un parteneriat, printr-o colaborare strânse se poate accesa un asemenea proiect. Sunt încrezător că vom reuși să implementăm în termen acest proiect.”

Constantin-Cici Oprea, primarul comunei Brastavățu:

ESTE UN EVENIMENT IMPORTANT PENTRU NOI

„Într-adevăr pentru noi este un eveniment important aprobarea acestui măreț proiect. În momentul când acest proiect se va finaliza, suntem convinși că nivelul de trai al cetățenilor localității noastre va crește considerabil și, de ce nu, va crește nivelul de dezvoltare a întregii zone de sud. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în aprobarea acestui proiect. Îi mulțumesc d-lui primar Marian Doldurea care, în calitate de primar al Caracalului, ne-a ajutat foarte mult. Cred că vom avea succes, iar termenul de 31.12.2023 va fi întocmai respectat.”

Ion Dincă, primarul comunei Grădinile:

APROBAREA ACESTUI PROIECT NU A FOST O CHESTIUNE UȘOARĂ

„Aprobarea acestui proiect nu a fost o chestiune ușoară. D-l Marian Vasile a dus greul acestui proiect. Noi, comuna Grădinile, suntem desprinși tot din comuna Studina și, iată, după ani, facem realizări mai mari în asociere. Asocierile sunt vitale pentru viitor, ca să putem accesa cât mai multe fonduri. Mulțumim tuturor care ne-au sprijinit. Pentru comuna noastră este o mare bucurie și, prin acest proiect, să creăm locuri de muncă și poate tinerii se vor întoarce în localitatea noastră.”

Marian Doldurea, primarul Municipiului Caracal:

ÎI FELICIT PE CEI TREI PRIMARI CARE AU REUȘIT IMPOSIBILUL

„În primul rând, vreau să îi felicit pe cei trei primari care au reușit imposibilul. Pentru că ceea ce au reușit dumnealor e aproape imposibil, în situația dată. Pentru că lucrurile nu sunt foarte bune la nivel național. Este un lucru important că se vor introduce gaze în cele trei comune, pentru că Oltenia este regiunea cea mai săracă în distribuția de gaze. Este o mare performanță faptul că acești oameni au reușit să prindă acest proiect care va aduce civilizație în comunitățile dumnealor. Este o dovadă a faptului că doar împreună poți să faci lucruri mărețe, nu individual. Atunci când există înțelegere și interese comune, lucrurile nu au cum să nu meargă. Să reușești să aduci la Studina, Grădinile și Brastavățu aproximativ 18 milioane de euro este formidabil. În spatele dumnealor au avut niște echipe performante, pentru că fără aceste echipe niciun primar nu poate face mare lucru.

Este un proiect care va fi determinant pentru această zonă și trebuie ca în viitor să încercăm să atragem investitori.”

Dragoș Sîrghie

1 COMENTARIU

  1. Cand v-ati trezit voi sa introduceti gaze nu se va mai racorda nimeni avand in vedere pretul la care au ajuns. Cine dracu isi mai permute sa plateasca peste 1000 de lei pe luna pentru incalzirea unei locuinte ? Poate primarii ale caror lefuri cresc continu.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments