AcasăOpiniiTEMERILE LUI LIVIU DRAGNEA!

TEMERILE LUI LIVIU DRAGNEA!

Ca nu cumva populația României să aibă parte și ea de o binevenită liniște socială, după o sistematică învrăjbire națională pe fondul căreia oficialitățile statului nostru sub „cataclismul” PDL au contractat cea mai mare parte a datoriei externe din  perioada postceaușistă, președintele Băsescu s-a gândit prin 2011 să ne mai dezbine un pic și – provocând astfel o cvasi hărmălaie – a propus modificarea Constituției în sensul necesității (?) regionalizării țării! De atunci, deși între timp poporul s-a debarasat de președinte la Referendumul de demitere a sa, din iulie 2012, votând ulterior în disperare cu USL, inițiativa sus-amintită a fost și este promovată cu surle și trâmbițe de prea-grăbitul Guvern al lui Ponta. De îndeplinirea în „condiții” optime a experimentului regionalizării, care necesită nu doar multă „bătaie de cap”, ci și mari cheltuieli bugetare și o aproape insuportabilă tensiune socială, a fost încredințat Liviu Dragnea  (viceprim-ministru, ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale).

costel neacsu 557
Costel Neacșu

Cine este, însă, Liviu Dragnea? Este oare persoana cea mai potrivită pentru acest demers? La întrebările acestea, de ar fi să și lăsăm la o parte studiul fiziognomic al unui vădit carierist cu ascunzișuri nu tocmai potrivite pentru un veritabil om de stat, este acel politician care privește spre cameramanii TV ca și cum s-ar aștepta în orice clipă să intre un polițist în studioul de emisie și să-l aresteze! Sumbrele mele intuiții nu sunt nicidecum hazardate, dacă vom lua în calcul că, în vremea când era președintele C.J. Teleorman, s-a prezentat la o vrăjitoare din Turnu-Măgurele cu rugămintea de a-l ajuta, prin practici oculte, să ajungă ministru în Guvernul României (ziariștii de investigații de la Academia Cațavencu susțin de altfel că această vrăjitoare i-ar fi cerut lui Dragnea să ungă cu miere niște uși de la sediul PSD din București!), dar și de faptul că actualul ministru Liviu Dragnea este cercetat penal de DNA pentru infracțiunea de a fi fost coordonatorul unui grup de 67 de persoane implicate în fraudarea voturilor la Referendumul de demitere al lui Băsescu. Din păcate, ca un indiciu tipic de pasibilă mușamalizare, după plecarea lui Daniel Morar de la conducerea DNA nimeni nu și-a mai asumat responsabilitatea trimiterii dosarului lui Liviu Dragnea în judecată, dar totuși incriminatul demnitar știe că, la un simplu semn de la Cotroceni, poate oricând să plece din  Guvern (dacă dosarul său penal va fi trimis în instanță, președintele Băsescu îl poate demite în conformitate cu art.109, alin.2, din Constituție)…

Dacă mai sunt însă și unii cititori care ar fi tentați să considere că exemplul cu superstițiile lui Liviu Dragnea ar fi o excepție în politică, ar fi totuși cazul să nu îl uităm și pe colegul său Mircea Geoană, sper că vi-l amintiți! Este probabil adevăratul câștigător al alegerilor prezidențiale precedente, care și el, cândva, influențat de puterea malefică a farmecelor făcute de țațele de la Turnu-Măgurele, a mers acolo și a cerut protecția „magiei negre” împotriva unor presupuse „atacuri parapsihologice”! Și oare câți alții, ca ei, din toate partidele, nu or mai fi pe scena aceasta politică?

Nu ar mai fi rău de știut, cel puțin pentru trezirea din amorțire a DNA și ANI, că baronul pesedist de Teleorman (bugetar) duce o existență de huzur grație unei averi fabuloase și nici măcar nu se sinchisește   să-și achite datoria de aproape 8 milioane de euro către bugetul de stat (în ciuda faptului că „imperiul” său, format din unele părți ascunse de ochii lumii cu o pânză verde de camuflaj, se compune din bunuri imobiliare de milioane de euro la mare și la munte: șapte clădiri, un hotel și terenuri în Bușteni, Năvodari, Azuga, Măneciu, Turnu-Măgurele, Alexandria etc)!

Să nu fim însă dezamăgiți peste măsură, stimați cititori, pentru că noi suntem cei care i-am ales și, atunci  când am făcut-o, nici măcar nu nutream prea mari iluzii! Mai bine ne-ar fi însă nouă acum dacă am intui cine oare ar putea proteja națiunea română de „atacurile” unor ingrați de rang oficial și, implicit, cine îi va schimba totuși pe cei care astăzi vor să schimbe destul de iresponsabil fața României…

 COSTEL NEACȘU, consilier parlamentar


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments