AcasăOpinii„Testamentul” lui Nicolae Ceaușescu

„Testamentul” lui Nicolae Ceaușescu

În focarul cu iluzii al totalitarismului comunist, etalat propagandistic în mod exagerat, prin binecunoscuta lozincă „Ceaușescu și poporul”, s-a urmărit o identificare plină de „afectivitate” între „mult iubitul nostru conducător” și o populație tot mai deprimată în a aștepta multa bunăstare promisă, în discursurile oficiale, cu atâta pompă. În virtutea acestui „jurământ necondiționat”, din ce în ce mai nerealist, dar și al unui context internațional tot mai ostil, este foarte interesant, dar și sugestiv, că fostul președinte comunist Ceaușescu nu s-a gândit să își lase testamentar „agoniseala” pentru copiii săi, în schimb, dacă se poate spune așa, prin schițarea de proiecte ingenioase, ce pot fi înțelese drept „Testamentul” său, spiritual și novator, ar fi vrut ca în urma lui să rămână o Românie pe cât de prosperă, pe atât de demnă, astfel încât toți românii să îi fie „moștenitori”!

costel neacsu 579
Costel Neacșu

Pentru atingerea acestui scop, într-o Românie ale cărei comori naturale intraseră demult în vizorul „băieților deștepți” ai lumii, Ceaușescu a decis în 1985 să elibereze poporul român cât mai rapid de constrângerile aberante ale F.M.I. (chiar dacă i s-a impus o dobândă triplă, ca sancțiune pentru efectuarea de plăți anticipate), astfel încât România să devină independentă economic și singura țară din lume fără datorie externă! Prin eforturile susținute și extenuante ale poporului român, Ceaușescu a reușit această performanță mondială surprinzătoare, în martie 1989, în contextul în care, dorind să nu mai depindă sub nici o formă de F.M.I., ba chiar să încerce să îi facă și concurență, a reușit să înființeze o bancă românească (B.R.C.E.), în viziunea unei proxime asocieri cu China, Iran și Libia, urmând ca aceasta să beneficieze de un flux permanent de finanțare în aur, dar având și capacitatea de a efectua investiții exclusiv românești în țările în curs de dezvoltare și să le poată percepe acestora niște dobânzi modeste.

Alimentarea B.R.C.E. cu aur, dar și cu alte zăcăminte și metale rare, era proiectată să se realizeze prin intermediul exploatării bogățiilor naturale din Munții Apuseni (minele de la Roșia Montană, Almaș, Baia de Arieș, Bucium, Brad, Săcărâmb etc), estimate de specialiști la un potențial de circa 6000 de tone de aur, ajungând să valoreze în 2013 în jur de 250 miliarde € (în vremea respectivă, F.M.I. avea o rezervă de doar 2996 tone de aur, deci doar jumătate din cât preconiza Ceaușescu să se extragă din munții noștri până în anul 2040)! Pentru a obține profit național din metalele rare extrase, Ceaușescu a pus bazele unei platforme industriale dedicate electronicii, I.P.R.S. Băneasa, construită în colaborare cu concernul american Texas Instruments. Cum însă acest fulminat proiect economic, cu epicentrul la București, nu a fost pe placul sforarilor din umbră ai lumii, pentru care Ceaușescu devenise un ghimpe insuportabil, iar bogățiile României erau și ele foarte tentante, jocurile de culise au fost făcute în așa fel încât președintele român avea să fie în curând eliminat, în 1989, de pe „tabla de șah” a intereselor internaționale, printr-un asasinat săvârșit în cel mai oribil stil mafiot!

După înlăturarea în forță a lui Ceaușescu, în urma unei revoluții justificate social, dar furată din mâna poporului de reprezentanții intereselor străine, a început la scară națională planul extern de distrugere și de falimentare a României, cu concursul unor politicieni români lipsiți în fibra lor intimă de cea mai mică brumă de patriotism și de dragoste față de popor. Planurile de anvergură ale lui Ceaușescu, de prosperitate și demnitate a țării noastre, au fost pur  și simplu confiscate cu japca de marile puteri: B.R.C.E. și-a schimbat denumirea în Bancorex (în anul 1999, după ce Ion Iliescu a favorizat zeci de mii de credite nerambursabile pentru nomenclatura comunistă, a fost „ajutată” să falimenteze sub privirea marionetei masonice Mugur Isărescu, guvernatorul B.N.R.); I.P.R.S. Băneasa a fost și ea desființată după 1990, iar un număr mare de firme străine aveau să primească rapid licențe de prospecțiuni chiar în zonele declarate de oficialitățile române ca neprofitabile și epuizate de aur (ar fi bine ca populația Românei să știe și că, din anul 2000, B.N.R.  a refuzat să mai cumpere aur din producția internă, la recomandarea Băncii Centrale Europene, ceea ce a determinat ca mina auriferă de la Certej să se închidă datorită supraproducției de aur, dar și aceea că, din anul 2002, din cauza bursei din Londra, s-a „decis” enormitatea conform căreia producția Combinatului Phoenix din Baia Mare – recunoscut pe plan mondial, din 1970, ca producător garantat – nu se mai „încadra” în standardele internaționale, astfel încât România a fost interzisă pe lista producătorilor și exportatorilor de aur)!

Blocarea românilor la propriul aur, la alte metale rare, a reprezentat o gravă acțiune deliberată (cu ramificații interne și externe, cu „regizori” și „figuranți” ușor de identificat), dar, cum și era de așteptat, culpa de subminare a economiei naționale a fost ștearsă din Noul Cod Penal! De aceea, „subminatorii” noștri stau, aparent intangibili în fața legii, în fotolii călduțe, fără să îi doară capul ca să explice, prin „portavocea” B.N.R., Mugur Isărescu, cum anume și în ce scop s-au scos din țară 20 tone de lingouri de aur cu destinația Germania! Sau în ce bănci anume din afara granițelor au fost depuse 2/3 din rezerva de aur lăsată nouă de Nicolae Ceaușescu (61,2 tone)! Sau ce fel de prevederi secrete conține H.G. 458/1999 prin care Radu Berceanu, ministrul industriilor, a acordat licența de exploatare a aurului și metalelor rare (coroborată cu documentul guvernamental nr.47 din 1999) companiei private străine R.M.G.C. de la Roșia Montană etc!

Răspunsul la dilemele de mai sus, ca de altfel și la încă multe altele, ne-ar fi de mare folos pentru a  înțelege și mai bine cum de este posibil ca, într-o țară atât de bogată, să avem o datorie externă atât de mare! Cum se poate să ajungem în situația ca străinii să vină și să ne spună cum anume să ni se scrie istoria, ori dacă este bine sau nu să ascultăm cântece patriotice de genul „Treceți batalioane române Carpații”! De ce oare nu există transparență politică, preferându-se, fără ca poporul să știe, „discuțiile” cu ușile închise (după o ezitare costisitoare, prim-ministrul Adrian Năstase a „bătut palma” ca România să achite evreilor, în diverse moduri, echivalentul fabuloasei sume de 50 de miliarde $, ca asumare pentru moartea evreilor în Al Doilea Război Mondial)? De ce s-a modificat Legea minelor, în așa fel încât România să primească o redevență derizorie, de doar 4%, din exploatarea resurselor naturale? De ce trebuie să fie mereu liderii minorității maghiare la guvernare, în România, împotriva voinței poporului nostru? De ce intelectualii noștri tac? De ce presa nu vede? De ce opinia publică pare a nu mai avea nimic de spus? De ce a fost o grabă așa de mare cu împușcarea lui Ceaușescu? De ce Statul Român este subminat în autoritatea sa din toate direcțiile? De ce spațiul public este infestat cu mesaje primitive, degradante moral? De ce „Munții noștri aur poartă, (iar – n.a.) noi cerșim din poartă-n poartă!” ?

Ca un fel de concluzie, de răspuns, la aceste incitante „de ce”- uri, aș atrage atenția că mai marii promotori ai rasismului de pe la Tel Aviv ar suține oficial, în dorința lor de a ne compromite orice identitate de neam, cum că deja ar fi cumpărat România! Și s-ar părea că au luat-o, „vânzându-ne” iluzii (în graba lor de a veni discret, în România, hotărâți să ne învețe cum să gândim, să vorbim și să trăim), de la niște târgoveți trădători de țară pe care, din păcate, nu mai are cine să îi tragă la răspundere! Căci singurul lor obstacol, Ceaușescu, a fost înlăturat exact când „Testamentul” său începea să prindă contur…

COSTEL NEACȘU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments