AcasăUn portret pe săptămânăUn portret pe săptămână / Azi: Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia

Un portret pe săptămână / Azi: Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia

Nu poți vorbi despre o politică de performanță și despre democrație într-un județ precum județul Olt, unde libertatea de exprimare este ignorată ori disprețuită de-a binelea. Întrebarea capitală, în acest regim de democrație originală, este următoarea: cum să-i obișnuiești pe stăpâni să nu mai fie stăpâni și pe sclavi să nu mai fie sclavi?

Ei bine, unul dintre oamenii politici ai acestui județ, care a răspuns cel mai bine la această întrebare, este – fără îndoială – primarul comunei Crâmpoia, prim-vicepreședinte în noul PNL.

mirea ionel 630În această ordine bolnavă a dezordinii politice din Olt, d-l Ionel Mirea a găsit calea optimă de a transforma politica în administrație, pentru că, în definitiv, care trebuie să fie finalitatea politicii și cui trebuie să slujească ea? Răspunsul e simplu și l-a dat Ionel Mirea: finalitatea politicii trebuie să fie realizarea unei administrații performante, care să slujească Omul, indiferent de opțiunile lui politice. Întoarceți-vă în urmă cu patru ani și vedeți, cu ochii minții, cum arăta comuna Crâmpoia și cum arată ea astăzi, văzută la fața locului.

Inutil să vă mai spunem că toate realizările făcute sub mandatul de primar al d-lui Ionel Mirea au „beneficiat” plenar de obstrucțiile repetate ale puterii pesediste, cea care a împărțit banii publici pe criterii exclusiv politice, primarii de dreapta, între care și protagonistul nostru, fiind ținuți cu dinții la gard de către Guvernul Ponta.

Însă, valoarea administrativă a unui demnitar local se vede, cu precădere, mai ales atunci când se află în opoziție și este tot timpul sub tirul boicotului politic și financiar al Puterii.

Valurile vremii și realitatea politică actuală ne arată – negru pe alb – că PSD se află într-o disoluție nemaiîntâlnită din 1990 încoace, iar intrarea PNL la guvernare este iminentă. De personalități ca Ionel Mirea (dar și ca Ion Ciocan, bunăoară) este nevoie ca de oxigen, în aceste momente de cotitură, ele dând greutatea și echilibrul unei formațiuni aflate în plină reconsolidare.

Poate, de aceea, conducerea PNL Olt n-ar mai trebui să caute candidați pentru Primăria Slatina, în altă parte, ci să se uite în propria grădină. Profilul de dreapta al candidatului pentru Slatina este însuși profilul lui Ionel Mirea: bun administrator, cinstit, realizat profesional și moral pe toate planurile, un candidat care ar putea da, în sfârșit, ora exactă a unei Slatine dărâmate de toate năvălirile devalizatoare ale celor care au condus-o din 1990 încoace.

Fiindcă, se vede cu ochiul liber, Slatina este bolnavă de inimă, bolnavă de suflet, e un oraș  jefuit da capo al fine!

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular