AcasăOpiniiUNDE-S PISTOALELE? UNDE-S PUMNALELE?

UNDE-S PISTOALELE? UNDE-S PUMNALELE?

Uneori, amintirile din adolescență ne urmăresc în timp, pentru a rememora cum eram cândva și pentru a ne da seama dacă și cât de mult ne-a schimbat viața. De obicei, amintirile sunt legate de școală și, fiindcă atunci eram mai tineri, poveștile ar începe cu „Pe vremea mea…”

Azi, două știri mi-au bulversat amintirile adolescentine și nu am putut decât să exclam mai mult sau mai puțin literar: „Băăăăi, voi sunteți sănătoși?”

Prima știre era despre un elev de clasa a 8 a, care NU ESTE ÎNȚELES DE SISTEMUL EDUCAȚIONAL, FIINDCĂ NU ESTE LĂSAT SĂ-ȘI EXPRIME PERSONALITATEA, de aceea s-a urcat pe un dulap, dorind să compare densitatea atmosferică de la sol cu aceea de la tavanul clasei. Cuprins de evlavie mistică, elevul a început să treacă în evidență defuncții dirigintei care sosise să vadă ce se întâmplă în clasă. Fiind un spirit cucernic, elevul a întocmit ad-hoc un pomelnic al MORȚILOR doamnei diriginte, însă din cauza emoțiilor, a mai rostit din greșeală câteva paragrafe dintr-un manual încă nepublicat de Educație sexuală. Din nefericire, doamna directoare, care sosise între timp, nu a înțeles extazul mistic al elevului și a sunat la Poliție, încă o instituție ce nu poate înțelege dreptul la exprimare al noii generații.

Astfel, elevul în cătușe devine simbolul luptei cu hidra educațională.

Ridicat de polițiști, elevul a revenit la școală, amintindu-și că trebuie să dea probele la ora de  educație fizică și, fiindcă era marcat de ultimele evenimente, a uitat unde este sala de sport și a aplicat, dintr-o greșeală umană, câteva lovituri de karate unui destin fatal imaginar, care s-a dovedit a fi de fapt doamna dirigintă. Fiind prezentă la zbuciumul existențial al fiului, mama acestuia ar trebui propusă de Consiliul Județean al Părinților să fie premiată de Klaus Iohannis și să i se dedice măcar un subcapitol în „România Educată”.

Cea de-a doua știre este despre propunerea Consiliului Elevilor din Constanța de eliminare a Examenului de Bacalaureat. E de modă veche să dai bacalaureatul. Ăsta e examen de moși, care nu-și are rostul, fiindcă nu te învață să gândești. Aaa, dacă în programă ar fi Frații Tate, Dorian Popa, Gheboasă, sau măcar Mirel din Turnu Măgurele, așa ar mai merge…

În concluzie, PE VREMEA MEA nu ne gândeam să interzicem bacalaureatul… Așa proști eram… Cântam UNDE-S PISTOALELE? UNDE-S PUMNALELE?

Azi le-am găsit – sunt la elevii noștri…

Prof. Victor Iacobescu


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments