AcasăActualitateVernisajul expoziției artiștilor fotografi din Slovacia – la Slatina

Vernisajul expoziției artiștilor fotografi din Slovacia – la Slatina

Luni, 25 mai a.c., foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a găzduit vernisajul expoziției a trei artiști fotografi din Slovacia și cuprinde lucrări participante la Festivalul Fotografiei Europene. Kopják Angelika, Sedliak Pál și Virágh Mária sunt și membri ai Fotoclubului „Helios” din Komarno (Slovacia), Organizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, cu sediul în Oradea, și au expus pentru prima dată în România. Subiectele preferate de ei sunt: peisajul, socio-fotografia, eseul și peisajul.

expozitie 621«Festivalul Fotografiei Europene a fost organizat de Asociația „Euro Foto Art”, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și a Biroului de Informare al Parlamentului European în România, sub patronajul  Ministerului Culturii, și oferă posibilitatea organizării unor expoziții reprezentative de artă fotografică, în România și în diferite țări Europene. Scopul Festivalului este popularizarea artei fotografice europene în România, precum pe cea din țara noastră în Europa. Lansarea oficială a ediției a IV-a a Festivalului a avut loc în data de 9 mai 2015, la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, care cuprinde, printre altele, și vernisarea în Foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (Olt) a unei expoziție de grup a artiștilor fotografi din Komarno (Slovacia), intitulată „Lumea în ochii celor trei..”», a declarat Valeru Ciurea, artist fotograf, care, recent, a fost primit în rândul membrilor Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, cu sediul în Oradea.

Deschiderea expoziției artiștilor fotografi din Komarno (Slovacia) în Slatina a fost posibilă datorită bunelor relații de parteneriat existente cu Asociația Culturală „Center Interart” – Centrul Internațional de Artă România și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Olt și Clubul Fotografic „Alutus” din Slatina. Expoziția organizată sub patronajul Primăriei Municipiului Slatina va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 20 iunie 2015, accesul fiind gratuit.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments