AcasăOpiniiVINE VREMEA, VINE ORA, VINE TIMPUL TUTURORA…

VINE VREMEA, VINE ORA, VINE TIMPUL TUTURORA…

Mă tot întreb dacă PNL Olt, în formula în care se află astăzi, poate oferi cetățenilor acestui județ o altă istorie, decât cea sumbră, pe care ne-o servesc pesediștii astăzi. Nu de acum, ci de la abolirea monarhiei încoace, județul Olt este un județ „digestiv” (cum ar zice academicianul Florin Constantiniu), un județ „dărâmat în fibra sa cea mai intima”, un județ „care nu mai face niciun secret din disprețul de sine”.

Asta ne mai lipsea acum: un ucigaș în serie sau, cine știe?, un canibal, și iată că Romanațiul nostru „cultural” ni l-a dat și pe acesta, în persoana căpcăunului care se presupune a le fi ucis pe cele două fete pe care le-a luat la ocazie.

liviu voiculescu 11Mă veți întreba, dragi cititori, ce legătură are „sula cu Prefectura”, adică, mai clar, ce are politica alutană cu faptele macabre ale unui descreierat? Păi, are, oameni buni… Pentru că ordinea într-un stat de drept depinde de o guvernare performantă, patriotică, aliniată la standardele europene. Dar Ministerul nostru de Interne a rămas la nivelul romanului „Baltagul”, al lui Sadoveanu, unul dintre primii mari scriitori români, care și-a mânjit mâinile cu sânge, atunci când a intrat în serviciul Partidului Comunist Român.

Ori ceea ce ne-a oferit această guvernare, de la abdicarea Plagiatorului până în prezent s-a dovedit a fi un dezastru național, care a afectat flagrant toate instituțiile statului, inclusiv pe cele care se ocupă de depistarea, prinderea și izolarea ucigașilor în serie, mai ales că, în cazul recent, al fetei de la Dobrosloveni, poliția avea toate indiciile comiterii unei crime, însă nu a intrat, chipurile, în curtea ucigașului, fiindcă…nu avea mandat. E inutil, oameni buni, să mai comentăm o astfel de atitudine birocratică, bolșevică, imbecilă, care, iată, pare să se fi soldat cu uciderea unui copil frumos și nevinovat.

Revenind la oile noastre, adică la posibilitatea ca liberalii să fie opțiunea imediată a românilor, pentru a pune, cât de cât în ordinea lumii această țară blestemată, trebuie ca, mai întâi, noi cei de aici să ne uităm la PNL Olt. Și să-l întoarcem pe toate fețele. Să-l ocărâm pentru alianțele pe care le-a făcut cu pesediștii de-a lungul timpului, dar să-l și analizăm așa cum este el astăzi.

Să spunem cinstit că actuala echipă de conducere se opune vădit noroiului moral care a năpădit politica de pe malul Oltului, ea fiind cea care a introdus normalitatea în PNL Olt și care nu întoarce spatele viitorului copiilor noștri. Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, primarul performant al frumoasei comunei Cungrea, a pus capăt ceții din PNL Olt, a curățat grădina de vreascuri și a luminat cărarea spre această formațiune, care a stat mai tot timpul sub papucul PSD.

Pentru prima data, din 1989 încoace, PNL Olt nu se mai duce la raport la PSD. Desigur, trădători mărunți în PNL Olt mai sunt și ei se vând pe nimic, însă într-o cantitate neglijabilă, care nu afectează soliditatea și trendul partidului. Pentru prima data, de la Revoluție încoace, un lider al PNL Olt are demnitatea poziției sale de politician aflat în Opoziție, precum și curajul de a spune lucrurilor pe nume. Știe de asemenea cu ce se „mănâncă” politica și, mai mult, s-a înconjurat de tineri performanți în domeniile lor de activitate, care au un trecut curat și cărora le este hărăzit un viitor pe măsura onestității și a profesionalismului lor. Liviu Voiculescu este optimist, în ciuda dezastrului pe care guvernul actual îl va lăsa în urma lui, simte valul schimbării, ca toți cetățenii din țară și din acest județ, deschide larg porțile PNL Olt, însă îi oprește la timp pe oportuniști și pe cei care-și schimbă obrazul și ideologia, după anotimp, precum își schimbă izmenele. Este un conducător cerebral, exigent, nu degeaba a fost ofițer de poliție, un bun administrator și un bun psiholog. Știe să cearnă valorile, să-și tempereze entuziasmul la victorie și să-și asume greșelile, atunci când le comite. Din fericire, Liviu Voiculescu nu a făcut greșeli fundamentale, care să ducă la oprirea reformării acestei formațiuni de la Olt, care a avut mai tot timpul centrul de comandă la PSD.

Liberalii din țară se pregătesc de a prelua puterea, așa cum se pregătesc și liberalii de la Olt. Totul depinde de înțelepciunea liderilor naționali și județeni, aceea de a pune în valoare, așa cum se cuvine, această ocazie istorică și oportună pentru țară, când rezerva de grandoare a PSD e pe sfârșite și pâlpâie ca o lumânare în vânt. Fiindcă, nu-i așa, oameni buni, „Vine vremea, vine ora, vine timpul tuturora!” Adică și timpul românilor, nu numai al găștii nesățioase a Flaușatului!

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments