AcasăEditorialVulpea lui Evtușenko s-a întors spășită la cușcă!

Vulpea lui Evtușenko s-a întors spășită la cușcă!

Înalta judecată a conștiințelor care se opun noroiului se învață la… Școală.

Sentimentul dreptății, al datoriei, al iubirii de Patrie și Neam, al terapeuticii prin frumos și morală creștină – tot la Școală se desăvârșește, după parcurgerea în lumină a celor șapte ani de… Acasă.

Școala adevărată stă în direcția spirituală a cuvântului. Trasează sensul Omului și al Umanității, în general, configurând viitorul unei națiuni. Umanitatea este un rang nobiliar nescris, care ține de valorile morale dobândite prin naștere și care se desăvârșesc prin Școală.  Niciun regim și nicio religie nu pot sta, la infinit, în calea umanității, a Școlii…

Aproape că nu-ți poți explica căderea din istorie a tiranilor fioroși, care au avut de partea lor totul: bani, femei, armată, putere, butonul nuclear etc.

Nu l-au avut pe Dumnezeu, adică n-au avut Școală, și au pierdut… Valabil pentru toți tiranii… din Est și din Vest! Trăim întru și pentru lumina Școlii. O națiune în care Școala funcționează, la toți parametrii, este una inundată de… Lumină. Un popor cu Școală este în ordinea lumii create de Dumnezeu…

Din păcate, pentru viitorul patriei noastre, vidul de umanitate care s-a instalat, confortabil,  astăzi, în România, ține de pustiul Școlii românești, instituție transformată în prăvălie politică, în ciuda faptului că  întâia virtute a neamului nostru – LIMBA ROMÂNĂ – face eforturi mari de supraviețuire.

Astăzi, aruncând, cu atenția mărită, o privire asupra Școlii românești, constați cu amărăciune, că aceasta s-a întors, spășită, la regimul obedienței, precum vulpea argintie a lui Evgheni Evtușenko, la cușcă, după ce luase calea libertății, profitând de faptul că tiranul uitase ușa deschisă.

Adie un vânt mortal deasupra Școlii românești. 33 de ani de democrație originală i-au fost îndeajuns nefastei triade Iohannis-Câmpeanu-Deca pentru a desăvârși, în fine, ceea ce au început comuniștii, în 1945. Atunci, când semnele noii lumi  plăsmuite de Uniunea Sovietică își arătau sfâșietorii colți ai bolșevismului asupra Școlii românești, asupra întregii noastre spiritualități. Când Roller, stalinistul perfect, a rescris trecutul țării, călcând în picioare valorile naționale și profesionale și declarând pentru istorie: „Iubesc partidul cu care simt că m-am pătruns în toată firea și existența mea”.

Dumitru Sîrghie


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments