AcasăOpiniiZiua în care Dan Voiculescu a devenit animal

Ziua în care Dan Voiculescu a devenit animal

Dan Voiculescu și-a dat de mult demisia din funcția de senator. Cam de vreo trei ori! Domnul Felix a spus atunci ultima oară că a făcut-o ca să nu se mai spună că se ascunde în spatele imunității de parlamentar. Așa o fi. Dar prima consecință a fost aceea că a scăpat de completul cel rău de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care-l aștepta într-un dosar de corupție de 60 de milioane de euro. Imunitatea de senator ,câștigată după alegerile din decembrie 2012, oricum nu ar fi influențat acest proces, început cu mult înainte. Însă nemaifiind parlamentar, dosarul s-a mutat, automat, înapoi la Tribunalul București.

ciprian sturzu xx113
Ciprian Sturzu

 Dacă Justiția ar fi tămâie, ar însemna că Dan Voiculescu este diavolul în persoană. Dacă Dan Voiculescu ar fi vampir, justiția ar fi usturoiul. Dacă… Mă rog, ați înțeles ideea. Când se întâlnește cu justiția pe stradă, Voiculescu întoarce curul și fuge pentru propria viață, propulsat de un mecanism de apărare asemănător cu acela al calamarilor. Și că tot veni vorba de animale…

Dan Voiculescu știe, probabil, că nu face decât să amâne lucrurile. Să te faci căcat în asemenea hal, doar ca să te mute de la ÎCCJ la tribunal, mi se pare ușor neprofitabil pentru imaginea ta și pentru imaginea unui organ de presă multipremiat de dracu-mai-știe cine, Antena 3. Antena 3, afiliată CNN, BBC și Carton Network.

Ca să fie sigur că nu intră la pușcărie, Dan Voiculescu trebuie să-și dea demisia din funcția de om. Îl și văd mergând mâine trist prin fleoșcăiala din București și stând la diverse cozi pentru a-și anula toate actele care spun despre el că există și că aparține speciei noastre. După ce-și va anula buletinul, permisul, certificatul de naștere, carnetul de membru, angajamentele, atunci domnul Felix va putea face următorul pas: să devină animal cu acte în regulă. Spășit, se va duce la un veterinar fan Antena 3 și-i va cere, cu voce scâncită, să-i facă un carnet de sănătate. Posesorii de animale știu. Veterinarul va întreba și el, jenat:

– Rasă?
– Varan.
– Nume?
– Felix.
– Semne particulare?
– Niște urme de buze mari pe buci.
– ?!
– …defect profesional din vremurile bune, când eram proprietar de animale.

Ciprian Sturzu


RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Esti pro Basescu, domnule Sturzu?! Pacat totusi, ca scrii foarte bine. Il urasc pe Basescu, dar iti citesc editorialele si interviurile pt ca imi place stilul tau original.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments