AcasăEditorialLa Mulți Ani, Crâmpoia! La Mulți Ani, Ionel Mirea!

La Mulți Ani, Crâmpoia! La Mulți Ani, Ionel Mirea!

Istoria este inevitabilă. Ea provoacă mereu realitatea la regenerare, iar când regenerarea nu se face pe cale violentă, intervin oamenii care sfințesc locul și care întorc normalitatea la matcă.  Astfel de oameni sunt, astăzi, din ce în ce mai rari, dar – odată aleși în fruntea comunităților – ei introduc, în conștiința oamenilor, mai multă dreptate și mai multă speranță.

Deși se spune că istoria pedepsește întotdeauna nedreptatea cu altă nedreptate, sunt cazuri în care dreptatea se așează cuminte pe soclul ei și oamenii se pot simți cu adevărat Oameni, atunci când conducătorii lor nu li se așează de-a curmezișul destinului.

mirea crampoia int 622Locuitorii comunei Crâmpoia au învățat să se apere de ei înșiși, votându-l în fruntea lor, în urmă cu trei ani, pe juristul Ionel Mirea. Fiu al comunei, unul dintre primarii  exemplari ai acestui județ năpăstuit, Ionel Mirea, prin educația sa, are vocația de a construi. Și, după cum se vede și se simte, nu e ușor să  construiești într-o guvernare ostilă, ostilă românilor, în general, ostilă față de propriul său electorat, ostilă față de civilizație și democrație.

Însă, prin calitățile profesionale și diplomatice pe care le are, primarul Ionel Mirea a instaurat, în Crâmpoia, o administrație coerentă, domnia-sa implicându-se în mod direct și hotărâtor în viața socială, economică și culturală a concetățenilor săi.

A promovat reînființarea unui Centru de Permanență, unde actul medical se desfășoară 24 de ore din 24. Au fost renovate Cabinetul de fizioterapie și laboratorul de analize medicale. Lucrările la Campusul Școlar din incinta Liceului Tehnologic au fost finalizate, urmând ca – pe partea de echipamente – să se desfășoare, în curând, o licitație.

La capitolul Cultură, comuna Crâmpoia a demarat un proiect de modernizare, renovare și dotare a Căminului Cultural care a fost executat, deja, în proporție de 60%.

În ceea ce privește infrastructura, există trei proiecte aprobate pe fonduri guvernamentale: alimentarea cu apă, canalizare și asfaltarea drumurilor comunale. Dacă alimentarea cu apă a demarat, în ciuda obstrucțiilor politice care s-au abătut asupra comunei Crâmpoia (aceasta fiind executată în satul Buta), în ceea ce privește canalizarea și asfaltarea drumurilor comunale, primarul Ionel Mirea vrea să treacă aceste proiecte pe fonduri europene. Și asta, din cauza obtuzității și comportamentului politicianist ale guvernului Ponta, care orientează fondurile doar spre clientela lor politică.

Mai trebuie spus ceva: anume faptul că, înainte de a fi primar și politician (acesta fiind și membru al CJEX PNL Olt), Ionel Mirea a fost un întreprinzător privat de succes. Domnia-sa a pus bazele unor fabrici de confecții, la Crâmpoia, Șerbănești și Mihăiești, creând astfel aproximativ 500 de locuri de muncă. Absolvenții de liceu, care-și vor lua bacalaureatul în curând, pot bate la porțile acestor mici întreprinderi.

Având în vedere minciunile guvernului Ponta, care a promis un milion de locuri de muncă, dar nu a făcut decât să îngroașe rândul șomerilor, exemplul primarului de la Crâmpoia poate fi „plagiat” de oamenii noștri de afaceri și de alți primari, care ar trebui să se implice mai mult în dezvoltarea comunităților…

Astăzi, pe 21 mai, de Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, Crâmpoia își celebrează Ziua Comunei. O zi sfântă, prin care oamenii de aici își vor cinsti așa cum se cuvine patronii spirituali Sfinții Împărați Constantin și Elena.

La Mulți Ani Crâmpoia, La Mulți Ani, Ionel Mirea!

Dumitru Sârghie


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments