AcasăActualitateMica Unire – sărbătorită la Slatina

Mica Unire – sărbătorită la Slatina

Slătinenii au sărbătorit, în acest week-end, Mica Unire, alături de oficialitățile județene, locale și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate județene, ai partidelor politice și ai veteranilor de război. Ceremonia de celebrare a început cu o slujbă de comemorare la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina, oficiată de un sobor de preoți, urmată de discursul prefectului județului Olt, Silviu Neacșu: „Unirea Principatelor Române reprezintă pentru noi toți o lecție de patriotism, de responsabilitate și de curaj.  Respectând această sărbătoare, ne respectăm istoria, idealurile de generații, ne respectăm   înaintașii. Marcăm, astăzi, un moment de solidaritate și de unitate a poporului român. Să fim uniți în cuget și-n simțiri și să ne apărăm valorile pe care le-am moștenit de la eroii Patriei, care merită recunoștința noastră”.

unire slatina 24 ian 2014 1unire slatina 24 ian 2014 3După depunerea de coroane și jerbe de flori, a urmat defilarea gărzii de onoare formată din jandarmi și pompieri. Apoi, manifestarea s-a mutat pe Esplanadă, unde toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii și au luat parte la formarea unui puzzle uriaș cu harta României, județul Olt fiind reprezentat de simbolul ales de slătineni, adică Podul de peste Olt.

„Mă bucură faptul că slătinenii și, mai ales, copiii, au participat la închegarea acestui puzzle cu harta României și care a pus, unul lângă altul, toate județele țării, împreună cu simbolurile lor. Este o zi importantă pentru noi toți și este importantă și pentru slătineni pentru că, iată, am reușit acum, pe 24 ianuarie, să punem simbolul pe harta României. Era un proiect pe care voiam să-l facem încă de pe 1 decembrie, mă bucur că am reușit astăzi, chiar dacă vremea n-a fost atât de favorabilă.

Mă bucur că acești copii minunați au participat la acest eveniment. Cred că au înțeles ce înseamnă România, ce înseamnă să fie o țară unită, să fim alături unul de altul. Sper ca Slatina să înflorească, cu ocazia acestor zile, slătinenii să fie mai mândri de acest oraș, de la an la an, iar în ceea ce ne privește pe noi, ca și administrație, pot să-i asigur că vom face totul pentru ca lucrul acesta să se întâmple. Să fie mândri, să se întoarcă cu drag în casa lor, Slatina”, a declarat Minel Prina, primarul Slatinei.

Apoi, slătinenii prezenți au putut gusta din cele 2000 de sarmale, mămăligă și un pahar de vin fiert oferite de municipalitate.

Amplul eveniment a fost încheiat cu un micro-recital oferit de elevii Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina și de concertul pregătit special pentru slătineni de cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda.

Ionuț DUMITRESCU

unire slatina 24 ian 2014 2unire slatina 24 ian 2014 4

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments