AcasăActualitatePrima ediție a Galei Radio! Oltul va fi reprezentat de Olguța Alexandrina...

Prima ediție a Galei Radio! Oltul va fi reprezentat de Olguța Alexandrina Filip, de la Cezieni – Tezaur Uman Viu!

Județul Olt are mândria de a fi prezent, la Gala Radio, prin Tezaurul Uman Viu – Olguța Alexandrina Filip, de la Cezieni, care a fost nominalizată la categoria „Tradiții și folclor”, una dintre cele 12 categorii care vor aduce, în atenția românilor din țară și din diaspora, valorile reprezentative ale României.

Prima ediție a Galei Radio va avea loc la Sala Radio din București, în data de 1 noiembrie 2023, de la ora 17:00, cu prilejul aniversării a 95 de ani de la prima transmisie a Societății Române de Radio.

„Gala Radio este concepută pentru a celebra, recunoaște și evidenția realizările remarcabile din diverse domenii, performanța și excelența care modelează România. În ansamblu, Gala Radio România este o celebrare a valorilor autentice și o oportunitate de a onora și sărbători performanța, în toate formele ei, de la realizările culturale, la inovațiile științifice și sociale, de la tradiții la antreprenoriat.”, a declarat Valeru Ciurea, consultant artistic în cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

Criteriile de selecție au fost prezentate, de Societatea Română de Radiodifuziune, în comunicatul de presă: „Mecanica galei este una echilibrată și transparentă, menită să evidențieze performanța și contribuția semnificativă a personalităților care modelează România. Procesul de selecție și nominalizare se bazează pe un comitet de jurnaliști și profesioniști din Radio România, care sunt conectați, în permanență, la evenimentele și transformările din societate. Acești experți, împărțiți în comisii specializate pentru fiecare categorie, propun nominalizări, pe baza criteriilor de performanță și relevanță. După ce comisiile au efectuat selecția inițială, se alcătuiesc liste, cu câte cinci nominalizări, pentru fiecare categorie. Nominalizările sunt rezultatul unui proces riguros de evaluare, în care se ține cont de contribuția lor semnificativă, în anul precedent. Ulterior, juriul Galei Radio România, format din experți din diverse domenii, familiarizați cu importanța și impactul performanței, efectuează voturi secrete pentru selecția câștigătorilor. Este important de subliniat că Gala Radio România nu este un mediu competițional, în adevăratul sens al cuvântului, ci un mediu care onorează eforturile, viziunea și contribuția fiecăruia dintre cei nominalizați. Scopul este de a sublinia și sărbători excelența, în toate formele ei, de la domeniul cultural și artistic, până la știință, inovație și contribuții în comunitate.”

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments