AcasăActualitateSfârșit de an școlar la Centrul de Recuperare Activă „Sfânta Maria” Slatina

Sfârșit de an școlar la Centrul de Recuperare Activă „Sfânta Maria” Slatina

Ce poate fi mai frumos pentru un părinte decât să-și vadă copilul absolvind și, în ciuda problemelor de care suferă, își dă tot interesul pentru a recita o poezie, de a cânta un cântecel? Aceste emoții le-au simțit părinții minunaților copii cu dizabilități din cadrul Centrului de Recuperare Activă „Sfânta Maria” Slatina a Organizației „Trebuie” – filiala Olt, care, sub îndrumarea preotului Marin Bica, director executiv al organizației, și a profesorilor din centru, au organizat o serbare de sfârșit de an școlar.

albota trebuie net 2Alături le-au fost Emil Albotă – secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării și prim-vicepreședinte UNPR Olt, Steluța Dan – inspector general adjunct al IȘJ Olt și președinte UNPR Slatina, împreună cu Organizația de Tineret a UNPR Olt. Aceștia și-au luat puțin din timpul lor liber și au încercat, cât au putut, vizibil emoționați, să le aducă zâmbetul pe buze copiilor cu nevoi speciale, dansând și cântând împreună, pictându-i pe față sau pe mâini, dar și oferindu-le câte un pachet cu dulciuri. De asemenea, absolvenții au primit diplome și coronițe din partea profesorilor care le îndrumă pașii în viață.

„E un eveniment care trebuie marcat, trebuie punctat și trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. Sunt copiii noștri, sunt copiii care trebuie băgați în seamă, la fel ca și ceilalți copii. În cadrul Ministerului Educației, ne gândim la niște programe speciale pentru ei. Trăiesc alături de noi, învață și iubesc viața. Trăim alături de ei, îi ajutăm, îi iubim. Ei sunt copiii cu dizabilități din cadrul Organizației «Trebuie» cărora, astăzi, în pragul vacanței de vară, le-au fost înmânate, într-un cadru festiv, diplome de absolvent și de merit. Am fost onorat să fiu alături de ei și îi asigur de toată aprecierea și simpatia mea. Mai presus de toate, merită respectul nostru părinții și cadrele didactice care îi cresc, îi călăuzesc și le luminează viața”, a declarat Emil Albotă.

albota trebuie netȘi Steluța Dan a dorit să adreseze câteva cuvinte: „Particip cu mare drag la serbarea de încheiere a anului școlar, a acestor copii speciali și deosebiți pentru noi toți. Am profitat de această ocazie să le urez o vacanță frumoasă, atât lor, cât și familiilor care se preocupă de creșterea și de educația lor. Cadrele didactice merită felicitările noastre călduroase pentru răbdarea, pentru devotamentul și pentru dragostea față de meseria pe care o practică”.

Așa cum spuneam, Organizația de Tineret a UNPR Olt a fost alături de aceste suflete nevinovate, care s-au bucurat nespus de atenția primită din partea semenilor. Cosmin Ciorei, președintele tinerilor progresiști a declarat: „Organizația de Tineret a UNPR Olt, împreună cu d-l prim-vicepreședinte Emil Albotă, a hotărât să ofere o mică atenție acestor copii, pentru a le îndulci vacanța de vară. Totodată, am petrecut puțin timp cu ei, am încercat să le oferim o pată de culoare, să-i distrăm, să dansăm cu ei, să oferim puțin din sufletul nostru pentru acești copii minunați”.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments