AcasăBreviar parlamentarSiminica Mirea – inițiativă legislativă privind modificarea și completarea Legii nr. 295/2004,...

Siminica Mirea – inițiativă legislativă privind modificarea și completarea Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor

Siminica Mirea, senator PSD, susține modificarea și completarea Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor. Proiectul de lege se referă la distincția clară dintre un antrenor și un instructor, termeni care, la momentul actual, se confundă și se anulează reciproc.

Astfel, atribuțiile unui instructor se limitează la a urmări dacă activitatea se desfășoară în cele mai bune condiții: se asigură ca cei prezenți în locul unde se desfășoară activitatea folosesc corect echipamentele pentru a se diminua riscul de accidentare. Sportivilor începători li se explică cum se folosesc echipamentele, urmând ca, ulterior, să fie preluați de către antrenor. Antrenorul de tir sportiv este calificat să supravegheze și să efectueze tragerile cu arme letale și neletale autorizate, având o pregătire superioară instructorului în poligonul de tragere.

„Antrenorul de tir sportiv provine din rândul foștilor sportivi de performanță, familiarizat cu mânuirea armelor și respectarea regulilor de securitate, în poligoanele de tragere. Antrenorul de tir este absolvent al Școlii Naționale de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, are studii superioare de educație fizică și sport cu specializare tip sportiv. Antrenorul de tir sportiv deține carnet de antrenor, certificate de absolvire a cursurilor de pregătire teoretică și practică, pe linie de arme și muniții, este avizat de Direcția Generală de Poliție – Serviciul arme și muniții, pentru calificare de gestionar arme și muniții, este angajat la cluburi sportive afiliate la Federația Română de tir sportiv. Antrenorul este implicat în toate fazele de pregătire a sportivilor în drumul spre performanță, selecție, inițiere, avansați, performanță și mare performanță. Antrenorul, angajat al cluburilor sportive, pregătește sportivi pentru participare la competiții naționale și internaționale, conduse și însoțește loturi sportive naționale și olimpice la Campionate Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice, planifică și întocmește planuri de pregătire sportive, pentru îndeplinirea obiectivelor de performanță.

Toate aceste aspecte nu intră în fișa postului unui instructor de tragere. Instructorul de tragere deține Atestat de Instructor în Poligonul de Tragere, obținut în urma absolvirii a unui curs de șapte luni organizat de societăți private, iar ocupația de bază a Instructorilor de tragere este de a supraveghea și îndruma trageri de antrenament, cu terțe persoane.

Pentru a se înscrie, contra cost, la Cursul pentru Atestat Instructor de Tragere în Poligon de tragere, viitorul cursant, nu trebuie să dețină diploma de Bacalaureat și nici să aibă istoric sportiv”, a declarat Siminica Mirea.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Si nu vad care plm este problema, antrenorul de tir sa mearga la poligonul federatiei, instructorul merge la poligon civil.
    Fisa postului e diferita, nu se confunda, nimic nu da dreptul instructorului sa antreneze, clar, nu inteleg ce se confunda.
    Dar trebuie sa iasa si cisterna asta cu ceva in evidenta, sau e promovata si asta de careva!! Din federatie!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments