AcasăActualitateSlătineanca Alexandra Constantin a obținut medalia de aur, la Concursul Internațional de...

Slătineanca Alexandra Constantin a obținut medalia de aur, la Concursul Internațional de Chimie „Golden Fleece”!

O elevă din Slatina a obținut rezultate deosebite (medalia de aur), la un concurs internațional. În perioada 28 martie-1 aprilie a.c., a avut loc Concursul Internațional de Chimie Golden Fleece – organizat în capitala Georgiei (Tbilisi), cu participarea României, Cehiei, Sloveniei, Georgiei etc. Desfășurarea concursului a presupus numai folosirea limbii engleze, de către toți cei șase concurenți ale fiecărei echipe.

România a obținut medalia de aur

De remarcat faptul că, dintre cei șase elevi români, a făcut parte și Alexandra Constantin, fostă elevă a Școlii Generale Nr. 7 Slatina (Clasele I-IV) și a Colegiului Național „Ion Minulescu” (clasele V-VIII), promovate cu medii generale numai de 10. De asemenea, Alexandra a obținut și la examenele naționale media 10, înscriindu-se la Colegiul Național „Sfântul Sava” București. Și aici a absolvit clasele a IX-a și a X-a, tot cu media generală 10.

Rezultatele deosebite au fost obținute de către elevii români și datorită pregătirii suplimentare a doamnei Daniela Bogdan – prof. chimie, la Colegiul Național „Sfântul Sava”, care i-a însoțit și îndrumat, cu deosebită abnegație.

Echipa de aur a fost formată din Francesca Alexandra Constantin, Diana Dumitrașcu, Ruxandra Maria Sălăgean, Mihnea Costin Gușiță, Andra-Teodora Bonca și Maria-Ioana Mircea.

Eleva Alexandra Constantin a beneficiat de o pregătire suplimentară – altfel nu-i posibilă performanța – din partea doamnei profesor Simona Năsui – de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și a doamnei Sorina Marinescu, profesor de engleză la Școala Generală Nr. 7 Slatina, actualmente profesor pensionar.

Cu scuzele de rigoare, pentru acei truditori, care neștiuți, nerecunoscuți, au contribuit la acest succes al elevilor români și, mai ales, al oltencei noastre! Le urăm succes, în continuare.

Revenirea în țară a celor șase români, îndrumați de doamna profesor Daniela Bogdan, a avut loc pe data de 1 aprilie a.c., la aeroportul Otopeni, când s-a sărbătorit și intrarea aeriană a României în Schengen.

Prof. Victor Constantin
Slatina, 02.04.2024

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments