AcasăActualitateTeodor Călin Știrbu – câștigător al Campionatelor Naționale Individuale de vară U16

Teodor Călin Știrbu – câștigător al Campionatelor Naționale Individuale de vară U16

Campionatele Naționale Individuale de Vară U16, ediția 2022, organizate de Federația Română de Tenis, pe terenurile Centrului Național de Tenis din București, și-au desemnat câștigătorii.

Finala de simplu a băieților a fost câștigată de Teodor Călin Știrbu, legitimat la ATC Elite Târgu Jiu. Călin Știrbu, cap de serie nr. 2, nu a pierdut niciun set în actuala ediție a Campionatelor Naționale Individuale de Vară U16, și s-a impus cu 6-3, 6-4, în fața favoritului nr. 1, Gabriel Ghețu  de la CS Dinamo București.

„Încă un tricou de CAMPION adăugat la colecție! Așa cum am mai spus, pentru astfel de momente, merită toate miile de ore de antrenamente. Mulțumim Ștefan Pitian, Florin Mergea și Daniel Tudorache!”, a spus deputatul Gigel Știrbu, tatăl campionului sportului alb.

Călin Știrbu a început sportul alb, la vârsta de 5 ani, iar după aproape 11 ani de muncă asiduă, se poate lăuda cu titluri precum: Campion Național U10, Campion Național U14, Vicecampion Național U12, Câștigător selecții naționale: U11, U13 și Membru al loturilor naționale U12, U14, U16, câștigător al Campionatelor Europene de Iarnă pe echipe 2020, câștigător al Cupei „Major”, București U18. Anul trecut, la Campionatele Naționale U16, s-a clasat pe locul III, atât la simplu, cât și la dublu. Este pe o pantă ascendentă, încă de la începutul acestui an, când, a fost dublu medaliat cu aur la Campionatul Național al României, U16. Este component al Lotului Național al Federației Române de Tenis din 2016, iar în 2021 a fost primul an în care a intrat în circuitul ITF Junior (18 ani).

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments