AcasăEditorialVânt bun la pupa, Andrei Iordache!

Vânt bun la pupa, Andrei Iordache!

Aflăm, nu foarte mirați, că PSD Olt a decis candidatul la Primăria Slatina, în persoana tânărului deputat Emil Moț. Era o manevră previzibilă, însă – personal – nu credeam, în ruptul capului, că proaspătul reconfirmat în fruntea PSD Olt, d-l Paul Stănescu, își va permite o aventură politică în privința desemnării candidatului pentru fotoliul slătinean, având în vedere situația nu tocmai fericită prin care trece atât PSD Olt, cât și PSD, în ansamblu.

Zarurile au fost, însă, aruncate, în favoarea lui Moț (cel care a recunoscut, recent, cu sinceritate că vorbește mai bine în limba engleză decât în cea strămoșească), însă Zeița Fortuna  nu-i va întoarce spatele celui care ar fi putut fi cel mai valabil candidat al PSD: dr. Andrei Iordache, managerul Spitalului de Urgență Slatina!

Am vorbit cu mulți membri experimentați ai Spitalului slătinean, printre care și reputatul neurolog, doctor în medicină, Renică Diaconescu, care mi-a declarat că oricând ar putea constitui un Comitet de sprijin, pentru candidatura lui Andrei, cu condiția ca șefii lui politici să fie de acord.

N-a fost să fie, însă o candidatură independentă a lui Iordache ar sparge platitudinea de plăcintărie din  politica slătineană. Mai mult de atât, pentru electoratul slătinean căruia nu-i plac nici liberalii, dar nici pesediștii, Andrei Iordache ar reprezenta exact candidatul ideal social-liberal, fiindcă el – prin temperament, discurs, har, inteligență și profesionalism probat, face trecerea de la social-democrație, la liberalism sau viceversa, dacă doriți. O candidatură independentă a lui Andrei Iordache, ar răcori multe suflete din Slatina, care nu mai au încredere în clasa politică, roșie sau galben-portocalie. Iar Andrei Iordache, așa cum am spus, se află In media res (adică, în mijlocul lucrurilor) – vorba latinului.

O eventuală victorie a unui independent la Slatina, în fața unui politruc, oricare ar fi el, ar constitui, pentru locuitorii orașului nostru (suspectați de masochism politic, din cauză că, în ultimii ani, am tot votat primari penali), ne-ar scoate și pe noi în lume, așa cum ne-au scos în lume alegerile prezidențiale de anul trecut, când neamțul Klaus Iohannis a ajuns în fruntea statului.

Personal, nu cred în candidatura lui Emil Moț, cu toate că acesta nu poate fi acuzat de fapte reprobabile, dar nici nu se poate spune că ar fi făcut ceva pentru județul Olt, în calitatea sa de parlamentar, care a recitat „Tăcuta” de Gheorghe Mutu în Camera Deputaților.

Candidatura domniei-sale dă apă la moara liberalilor, care pot ajunge, la un moment dat, în funcție de operativitatea cu care DNA asigură tot mai multor pesediști cazare la Beciul Domnesc, să câștige cu Magna Cum Laude, Primăria Slatina, cu oricine ar fi candidatul lor dintre cei patru pretendenți: Căruntu, Bălașa, Brătoi, Buliteanu.

Așadar, vânt bun la pupa, Andrei Iordache. Candidatura ta independentă le poate tăia aripile multor naivi care cred că tot ce zboară se mănâncă!

Dumitru Sârghie

3 COMENTARII

 1. Frumos portret, domnule Sarghie…
  De fapt este vorba de jocul PSD-istilor de a planta un iepure care poate chiar iesi castigator daca slatinenii s-au saturat de masochismul PSD-ist.
  Eu unul, sper ca dl. Iordache sa dea explicatii la parchet pentru angajatii din spital pe care i-a angajat dar nu prea apar pe acolo…
  Ei???

 2. Nu scapam de acesti ,,titrati, cu mot in cap” nici in ruptul capului!. Este adevarat domnule Paul CA ARE O MAMICA CARE L-A FACUT…….. SI DEPUTAT! Acum nu se stie daca ulciorul mai poate merge si la ….primarie1N-o fi bine sa- i urmeze pe predecesorii sai macar acolo unde sunt ei:sub control judiciar!Trebuie sa platiti toti, domnule Paul St.!

 3. Imi imaginam ca Albota Emil este singurul candidat “intelectual” care “ isi tradeaza incultura “citand “
  gresit din Biblie.

  Va reamintesc ce ne spunea acesta:

  “Şi dacă tot vorbim de Biserică, îmi vin în cap trei versete biblice”. «Caută şi vei găsi», «Bate şi ţi se va

  deschide». «Cere şi ţi se va da». ( CAUTA, BATE, CERE in loc de CERE, CAUTA, BATE ). Acest vajnic

  politician invoca BIBLIA fara sa stie ce este un VERSET. (VERSÉT, versete, s. n. Paragraf, de obicei

  numerotat și cu înțeles de sine stătător, dintr-un text religios sau literar). Iata un exemplu de verset:” Cereţi, şi

  vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.”(Matei 7-7; Luca 11-9). (CERE, CAUTA,BATE) .

  Citarea “dupa ureche” si necunoasterea sensului textului este jenanta.

  Iata ca E.A. are competitori pe masura:

  1) “acest PARTID (s.n.) este Calea, Adevărul și Viața.” (Iisus= partid)

  2) “Doar Iisus Hristos ne-a ARATAT( s.n.) „Calea, Adevărul și Viața.” (A ARATA este diferit de A FI). A avea

  FIINTA este altceva decat simpla si trecatoarea existenta fizica.

  Au politicienii nostri FIINTA? Cu siguranta NU!

  In Ioan (11-6) citim:

  “Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.”

  “ Hristos este Calea, Adevarul si Viata” (http://www.crestinortodox.ro/religie/iisus-hristos-calea-adevarul-viata-69391.html )

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments