AcasăOpiniiDedicat Zilei Copilului: De ce plâng chitarele?

Dedicat Zilei Copilului: De ce plâng chitarele?

Copiii noștri – Sufletul lumii – sunt astăzi chitare care plâng la margine de veac și de prăpastie. Părăsiți definitiv de stăpânire, copiii noștri plâng în deșertul uitării, suflați de vântul rece al deșertăciunii unei guvernări năuce. Plâng copiii noștri, plâng chitarele cu boabe mari de rouă oglindite în rosul pur al florii de mac. De ce plâng chitarele? Pentru soarele copiilor noștri, care a apus definitiv…

Pentru acea oază a libertății, a viselor și comorilor unei democrații adevărate. În așteptarea unor conducători care să țină cont și de existența lor. Fiindcă, actualul guvern este un căpcăun care nu poate să iubească. Urăște și strivește totul în calea lui. Ca șenila unui tanc sovietic, care calcă puritatea florii de iasomie. Chitarele plâng pentru copiii noștri oprimați până la desființarea lor ca oameni.

Limba copiilor noștri – o șoaptă pribeagă, un pios murmur, o tăcere încremenită de durere. Obligate să-și lepede limba și legea, pentru a putea fi observați de puterea publică, florile noastre de iunie, copiii noștri, rostesc pe la colțuri marile cuvinte ale mândriei de a fi români, visând la adevăratele comori ale civilizației.

ziua copilului 22Solidaritatea oligarhiei politice actuale îndeamnă la o Cruciadă a Copiilor noștri flămânzi – o cruciadă ca un sul de foc în istorie. A fost 1 iunie, iar copiii noștri vor porni, în curând, pe calea pe care le-o arată istoria, devenind luptătorii de mâine, care vor cuceri locul de cinste al acestui județ împilat și oprimat. Ei nu urăsc. N-au nimic cu odraslele politicienilor, care trăiesc în îmbuibare si infatuare, dar cer egalitatea de tratament public în baza dreptului la viață și la demnitate umană. Vor să radă de pe fața pământului această cacofonie politică și socială PSD+PDL+PNL, bazată pe vrajbă și ură.

De ce plâng chitarele? Pentru armonia drepturilor egale, pentru o viață economică și sufletească a acestui județ, pentru ieșirea din această convalescență colectivă, pentru o linie dreaptă, izvorâtă din lacrimile mamelor și din foamea taților acestui oraș ocupat de români străini etnicului românesc. De ce plâng chitarele? Pentru cerul însângerat, pentru văzduhul poluat al Slatinei străbătut de gemetele, de foamea și de frica instaurată de oameni care nu știu decât să urască.

A fost 1 iunie ca un semn divin că stăpânirea actuală se va prăbuși în neant, iar din colbul pietrelor sfărâmate se vor înălța figurile chinuite de spaimă și foame ale copiilor noștri – figuri aureolate totuși de raza izbânzii de mâine. E o datorie a noastră, a celor care mai credem în umanitate, să ne unim întru idealul copiilor noștri, toți acei care nu lăsăm să adoarmă conștiința națională, toți acei care picurăm ulei de măsline la candela urmașilor noștri, cei care ne vor veghea întomnarea și care ne vor izbăvi de toate păcatele comise de noi – cu voie sau fără de voie – împotriva pruncuților noștri cu suflet neîntinat.

Dumitru Sârghie

11 COMENTARII

 1. Ma gandeam eu ca tu esti un nostalgi de-al lui Ceausescu,dle Orwell,si vad ca-l regreti si pe Cpilau:adica tu cand minti,cand mananci c…,Varanule,Gica,Orwell,Stoalfa etc.,adica Nimeni barat si tarat

  • Pana la nostalgia mea raspunde cum a subminat Ceusescu economia nationala,ce e chiar asa grea intrebare,pari destul de inteligent dupa privire.Ce este o intrebare “politica”,raspunde ca stiu ca matale nu faci politica militanta,esti un om de bine,atatia cati ati mai ramas.

   • Cum sa-i raspunzi unui om care nu stie ce vrea.Cand il injura pe Voiculescu,cand il regreta pe CVeausescu ,care era seful lui Voiculescu.Cum sa mai comunici cu un om care ,atunci cand il prinzi cu mata-n sac ,isi etaleaza cunostinte istorice,filosofice ,literare,ca sa epateze,sa vada lumea cat de destept e el,desiGica al nostru,care se pare e un ziarist ratat,din preajma liu Copilau,la fel de prost,precum Elena Ionescu,cea mai ridicola cucoana de la OLTV?

    • Spune-mi cand l-am injurat pe acest securist tradator al lui Ceausescu.Eu nu injur si poate ca acest mod de a ma adresa ti-ar fi mai la indemana,pentru ca matale cam injuri ca la usa cortului.Nu-mi amintesc sa ma fi adresat asa tam nesam personajului Grig,nu aveam de ce ,nu el este patronul ziarului sau autorul articolelor la care faceam ceva comentarii.Nu mai departe decat in aceasta postare aduci injurii domnului Copilau si doamnei Elena Ionescu,fara nicio implicare pe aceasta pagina de comentarii.Cred ca nu te deranjaza prea mult nostalgiile mele, insa cu siguranta intrebarea”mortala”,cum a subminat Ceausescu economia nationala iti face catei pe inima.Poti raspunde civilizat sau iti cer prea mult?

  • Vad ca mergi la mare deruta ,schimbi mereu sexul ,cand Victoria ,candGrig si bietul Cernea bananaie prin parlament sa va rezolve problema, de-l considera lumea sarit de pe fix(merge si LINIE)In ce priveste onomastica sa stii ca te mai plimb putin, in asa fel incat sa nu observi ca fac putina caterinca de cei slabi cu duhul intru materia cenusie.

 2. DACA IL SIMPATIZEZI PE P ONTA,INSEAMNA CA-I IUBESTI PE CRIMINALUL DE iLIESCU,DACA AI O UNDA DE PRETUIRE PTRDANIEL CONSTANTIN,E CLAR ESTI OMUL SECURISTULUI FELIX,DACA INDRAZNESTI SA SCRII DESPRE LIBERALISMUL ROMANESC DIN PERIOADA INTERBELICA ,ESTI CATALOGAT CA FIIND SIMPATIZANTUL LUI MELESCANU,CARE A FOST LIBERAL SI OFITER DE SECURITATE,MAI GRAV,DACA AI VREO APLECARE PENTRU UN OM DIN PPDD,SIGUR ESTI UN MANELIST DE-AL LUI DAN DIACONESCU,DACA AI UN FIU DE 30 DE ANI CARE INDRAZNESTE SA SIMPATIZEZE UN MINISTRU CONSERVATOR DE 35 DE ANI,TE-AI DAT DRACU,ESTI TURNATOR LA SECU SI DUSMAN AL POPORULUI..Auzi,ba ,sarghie ,tu n-ai voie sa ai nimic,nici pareri ,nici copii,nici metafore ,nici simpatii,TU AI VOIE SA NU ZICI NIMIC…E ORDIN,TU N-AUZI?

  • Ramai pentru mine tot o..culta si de aceea te mai intreb ceva:cine l-a omorat pe Ceausescu si de ce?Astia care mananca acum ciorba de praz,zic ca a subminat economia nationala.Auzi ce tampenie a facut ,dupa ce a constriut in Slatina vreo cincisprezece intreprinderi de gradul zero,le-a vandut pe nimic si le-a demolat pentru a vinde la Remat fierul vechi.Tu ce parere ai,astia cu prazul mint sau mananca rahat,dar eu stiu ca ei nu mint.

 3. Oare acesti copii,parte din ei nepotii securistilor si nomenclaturistilor de antart,ce educatie vor primi de la bunici lor?Stii si cioara zice ca puii ei sunt cei mai frumosi.Nu vad de ce acesti securisti si nomenclaturisti nombrilisti n-ar gandi la fel ca si cioara ,cine-i opreste.Imi pare rau,dar idealul fiului dvs e aproape de acest Daniel Constantin.Reusitele metafore din articol ,raman vorbe-n vant atata vreme cat fiul dvs empatizeaza cu aceasta clona felixiana!E o vorba-n popor,stai cu …varanii,faci ca varanii!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments