AcasăBreviar parlamentarSenatorul Liviu Vociulescu –  propunere legislativă pentru eliberarea cazierului judiciar în formă...

Senatorul Liviu Vociulescu –  propunere legislativă pentru eliberarea cazierului judiciar în formă electronică, în mod gratuit

Liviu Vociulescu, senator PNL, susține o propunere legislativă inițiată de colegii săi, deputații George Tuță și Sebastian Burduja, cu privire la eliberarea cazierului judiciar în formă electronică, în mod gratuit, pentru a evita mersul la ghișeele din cadrul Poliției.

„Conform unei statistici, peste 2 milioane de români solicită, anual, cazierul judiciar, iar, în prezent, demersurile pentru obținerea documentului se fac la ghișeele Poliției. Pentru a pune mecanismele de digitalizare, în slujba cetățenilor, obiectiv prioritar al Partidului Național Liberal, și a simplifica obținerea certificatului de cazier judiciar, deputații PNL – George Tuță și Sebastian Burduja au propus, printr-o inițiativă legislativă, ca cetățenii sau firmele să poate primi, de la instituțiile statului, cazierul judiciar, în mod gratuit, și în formă electronică.

Alături de peste 70 de colegi parlamentari, mi-am declarat, prin semnătură, sprijinul pentru susținerea acestei inițiative legislative, care a fost înregistrată pentru dezbateri și aprobare la Camera Deputaților. Dacă va fi aprobată, procedurile pentru eliberarea, în formă electronică, a cazierului judiciar se vor stabili, în termen de trei luni, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne și al ministrului Cercetării”.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular